הערכה בליכוד: הנדל יהיה קשה יותר לפיצוח מסער

במסגרת הניסיון להקים ממשלת ימין חלופית, תשומת הלב מופנית שוב לתקווה חדשה • גורמים בליכוד העלו רעיון: להציע להנדל את תיק ביטחון הפנים

הנדל. יכול להתפצל מתקווה חדשה, צילום: גדעון מרקוביץ'

על רקע הפרישה של ח"כ ניר אורבך מהקואליציה ורצונו להקים ממשלת ימין חלופית בכנסת הנוכחית יחד עם האופוזיציה, תשומת הלב העיקרית מופנית כעת לתקווה חדשה. בליכוד בונים על המפלגה של גדעון סער כשותפה בממשלת ימין חלופית, וכבר מסמנים את השר יועז הנדל כאגוז קשה יותר לפיצוח מאשר יו"ר המפלגה עצמו, גדעון סער.

תזכורת: הנדל וצבי האוזר שייכים ל"דרך ארץ", מפלגה עצמאית בתוך תקווה חדשה. גורמים בליכוד טוענים כי גם אם סער יסכים לבסוף לבוא לממשלת ימין חלופית, הנדל יהיה המוקש ויוכל להתפצל. לנוכח החששות, גורמים בליכוד העלו רעיון לפתות את הנדל בעזרת הצעה להיות השר לביטחון הפנים. הסיבה: הנדל מרבה לעסוק בסוגיות של משילות. כמו כן, אם יקבל את ההצעה, עזיבתו את משרד התקשורת גם תטרפד את הרפורמות שאינן נוחות לחרדים.

גדעון סער. חושש כי נתניהו ישחק אותו מול ה"בייס" באמצעות הקמה של ממשלה משותפת ולאחר מכן ילך לבחירות, צילום: אורן בן חקון

אשר לסער - יו"ר תקווה חדשה מסרב לשתף פעולה עם הליכוד ומדגיש כי אין מגעים כאלה, אך הדבר אינו מרפה את ידי הליכוד. התוכנית לשכנעו כוללת גיבוש מנגנון שיוודא כי נתניהו לא יעשה לו תרגיל בדמות הקמת ממשלת ימין בכנסת הנוכחית ופירוקה בתוך כמה חודשים. נקודת המוצא היא שסער אינו מעוניין בבחירות, אך חושש כי נתניהו ישחק אותו מול ה"בייס" באמצעות הקמה של ממשלה משותפת ולאחר מכן ילך לבחירות. "הסיכוי שסער יסכים לשתף פעולה עם נתניהו נמוך, גם במחיר של הליכה לבחירות", אומרים גורמים בליכוד.

אם יועז הנדל יקבל את המשרד לביטחון הפנים, עזיבתו את משרד התקשורת גם תטרפד את הרפורמות שאינן נוחות לחרדים

בליכוד, מכל מקום, שוקלים להעלות את ההצעה לפיזור הכנסת כבר בשבוע הבא, אך לא יעשו זאת ללא ידיעה ברורה כי ח"כ אורבך (ימינה) מצביע איתם. אורבך שוקל להצביע בעד הפיזור, ואף אמר כי ייתן שבוע לקואליציה עד שיצביע בעד בקריאה טרומית, אך בליכוד כאמור רוצים ודאות.

אורבך יצא לחופשה

נכון לעכשיו, עדיין לא ברור אם אורבך ייתן לקואליציה ארכה נוספת מעבר לשבוע שאליו התחייב. בימים אלה הוא מבקש להתנתק מהאירועים הפוליטיים ויוצא לחופשה בצפון. דרך אגב, כדי להעביר את פיזור הכנסת בקריאה טרומית, אין צורך שאורבך יצביע בעד: מכיוון שאין חובה במינימום של 61 אצבעות, די בכך שייעדר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר