ח"כ לשעבר נחקר בחשד להסתה נגד ישראל

ג'ומעה אזברגה, שכיהן בכנסת ה-20 מטעם הרשימה המשותפת, השתתף בהפגנות הסוערות סמוך ליום האדמה • לאחר החקירה אמר אזברגה, שמשתייך לפלג הדרומי בתנועה האסלאמית: "החקירה הזו היא חלק מניסיונות הפחדה כלפינו ,ולמטרת המשך המאבק הימני לייהד בנגב ובשאר הארץ, מצד המתנחלים וראש הממשלה המייצג אותם"

ח"כ לשעבר ג'ומעה אזברגה, צילום: נעם ריבקין פנטון

חבר הכנסת לשעבר ג'ומעה אזברגה, ראש הוועדה העליונה לערביי הנגב וחבר הלשכה המדינית של מפלגת בל"ד, זומן אמש (שלישי) לחקירה בגין הסתה נגד הממשלה והמדינה בהפגנות שהתקיימו לאחרונה בנגב. אזברגה כיהן כחבר כנסת במשך שנתיים (בין 2017 ל-2019) מטעם הרשימה המשותפת.

הוא נחקר במשך ארבע שעות רצופות בגין דבריו בהפגנות שהיו בנגב סמוך ליום האדמה.
לאחר שעזב את החקירה אמר אזברגה: "החקירה לא הייתה אלא ניסיון כושל להפחיד אותנו ולהרתיע אותנו מלהמשיך במאבקנו הצודק והלגיטימי להגנת אדמותינו בנגב, שהמגינה מנסה לייהד ולהחרים אותם על ידי הממסד הישראלי שנמשכים כבר עשרות שנים".

אזברגה הוסיף: "החקירה הזו היא חלק מניסיונות הפחדה כלפינו ,ולמטרת המשך המאבק הימני לייהד בנגב ובשאר הארץ, מצד המתנחלים וראש הממשלה המייצג אותם. הקמפיין האחרון של מעצרים וחקירות נגד מנהיגים ונוער פטריוטי הוא שיטה ישנה ומטופשת שבה הם מאמינים שאנחנו יכולים לחזור בו מהמאבק שלנו, ואנחנו אומרים שהרדיפה הפוליטית הזו רק תגביר את האיתנות והעוצמה שלנו. המאבק הצודק שלנו להגן על אדמתנו ועל זכותנו על הנגב".

אזברגה משתייך לפלג הדרומי של התנועה האסלאמית, שאליו משתייך גם יו"ר רע"מ ח"כ מנסור עבאס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר