בית המשפט המחוזי שבבאר שבע קיבל את עמדת המדינה ודחה היום (רביעי) תביעה שהגיש צעיר בדואי בן 15 נגד משרד הביטחון, שלפיה נגרמו לו נזקי גוף כתוצאה מפיצוץ של חפץ בשטח ציבורי בעת רכב באופניו.
במסגרת התביעה טען התובע כי לאחר שרכב באופניו מביתו שברמת בקע עד באר הדאג', עצר באזור צומת שבטה כדי לנוח מתחת לעץ, ולאחר מכן נגע בחפץ שהתפוצץ וגרם לו חבלה. התובע טען כי מקום האירוע גובל בשטחי אש וסמוך לבסיס צבאי, ולכן יש לייחס למדינה רשלנות, שבמקום היה עצם נפיץ מסוכן, ללא גידור ושלטי אזהרה אשר ימנעו גישה אליו.
מנגד, טענה המדינה באמצעות עו"ד יעקב חמו מפרקליטות מחוז דרום כי האירוע לא התרחש בצומת שבטה כפי שטוען התובע, אשר פתוח לשימוש הציבור - אלא בתוככי שטח אש, המיועד לאימוני ירי ואשר כניסת אזרחים לתוכו אסורה ומסוכנת על פי שלטי אזהרה. כמו כן נטען כי המדינה נקטה אמצעים סבירים לאזהרת הציבור, ולכן בנסיבות העניין היא איננה חבה באחריות נזיקית.
בית המשפט החליט לדחות את תביעת הצעיר, מאחר שנכנס לשטח שלא בתום לב ועל מנת לבצע גניבה. בנימוק פסק הדין נכתב: "התובע נכנס ביודעין, כנראה מחמת פיתוי כספי שהוצע לו, לשטח אש מסוכן ואסור, ששלטי בטון מזהירים מפני הכניסה אליו, למטרת גניבת חלקי מתכת שהיו צפויים להימצא דווקא שם. לכן המדינה אינה אחראית בנזיקין בגין תוצאותיו על מעשה אומלל זה של התובע".
עוד הוסיף השופט: "ליבי ליבי על התובע, נער צעיר, שמשתמע מן הראיות כי התפתה לתת לאדם פלוני שירות מסוכן ובלתי חוקי של גניבת חלקי מתכת השייכים לצבא מתוך שטחי אש צבאיים. אולם המדינה אינה אחראית בנזיקין בגין מעשה זה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו