חקירת התאונה הקטלנית ליד נתב"ג נמשכת: אחד הנוסעים בקו 947 העיד כי הנהג נראה "לא מרוכז ועייף". הנהג עצמו השיב בשלילה לטענה זו בפני חוקריו.
בית משפט השלום בראשון לציון האריך הבוקר בארבעה ימים את מעצרו של הנהג אלכסנדר לייבמן, בן 44 מחיפה. בתאונה כזכור מצאו את מותם ארבעה מנוסעי האוטובוס. בהסכם שבין המשטרה לבין סנגורו של הנהג, עו"ד רועי בראון, נקבע כי בחמישי, אם לא תהיה התפתחות דרמטית, הוא ישוחרר בתנאים מגבילים. המשטרה מייחסת לו עבירות של גרימת מוות ברשלנות, נהיגה בקלות דעת וסטייה מנתיב.
במשטרה מנסים לבדוק אם רכב שסטה לפני האוטובוס גרם לסטייה של נהג האוטובוס או חפץ כלשהו בדרך שהנהג הבחין בו בשנייה האחרונה. החוקרים החלו בגביית עדויות מהנוסעים כדי להבין מהם מה התרחש לפני התאונה.
על פי החוקרים, לפחות בחקירה הראשונית בשטח אין סיבה נראית לעין להתרחשות התאונה. "כביש ישר. ראות תקינה אין פנייה או תשתית לקויה. על פניו אין סיבה לסטייה כזו ובמהירות כזו לעבר תחנת ההסעה בצד הדרך. הכל כעת נבדק", אמרו במשטרה.
עיקר הקושי כעת בחקירת התאונה כדי לברר את נסיבותיה היא בעובדה שבכביש זה אין מצלמות אבטחה במקום התאונה, ולכן קשה לדעת מה גרם לה. הנהג עצמו טוען שלא השתמש בסלולר. "הוא היה בתיק", אמר לחוקריו. הסלולר נלקח לבדיקה כדי לשלול טענתו או לאמתה. הוא מסר גרסה ראשונית אך ממנה לא נשפך אור על נסיבות התאונה. החוקרים נטלו בדיקות דם על פי הנוהל כדי לשלול או לאמת שימוש בסמים. כן נערכה בדיקת שכרות שלא העלתה דבר.
הנהג שנפצע קל בתאונה נבדק בבית החולים בילינסון ולא נמצא בבדיקות סימן לאירוע לבבי או מחלה אחרת שגרמה לסטיית האוטובוס. לכן החוקרים מתמקדים כעת באפשרות היסח דעת או לחלופין בכשל טכני באוטובוס בין אם כתוצאה מתקלה בהיגוי או בגלגלים. המשטרה נטלה את הקופסא השחורה של האוטובוס. באגד מסרו כי האוטובוס עבר בדיקת תקינות לפני פחות משבוע ובדיקת בלמים לפני מספר חודשים. כן נמצא כי מהירות הנסיעה ברגע התאונה הייתה כ-60 קמ"ש. בחברה משתפים פעולה עם המשטרה בכל הנוגע לחקירה.
סנגורו של הנהג, עו"ד בראון מסר בשמו: "אכן מדובר בתאונה קשה עם תוצאות קשות. הוא מצטער על מה שקרה ועל אובדן החיים. החקירה בראשיתה ולכן לא אתייחס אליה. הסכמנו למעצר בן כמה ימים כדי לאפשר לחקירה להתנהל".
מקורביו של לייבמן סיפרו כי החל לעבוד באגד לפני קצת יותר משלוש שנים לאחר שלמד בחברה נהיגה על אוטובוס. לפני שנתיים החל לעבוד מעשית בנהיגה במספר קוים באגד.
כאמור בתאונה נהרגו שלוש נשים בנות 30, 50 ו-60 וגבר בן 79, יוסף קהלני ז"ל מפתח תקווה – שהובא אחר הצהריים למנוחות - שישבו בשני הספסלים הקדמיים מצד ימים שספגו את עיקר ההתנגשות מצד תחנת האוטובוס וקורות הבטון שלה חדרו אל תוך האוטובוס במקום בו ישבו.
הגופות עברו למכון לרפואה משפטית לצורך זיהוי מדעי סופי. בתאונה נפצעו 18 בני אדם. להוציא שניים במצב בינוני קשה היתר שוחררו לבתיהם.
טענה לעייפות נהגים
קו 947 של אגד הוא קו הנוסע מירושלים לחיפה ובחזרה. בקב נהגים נשמעת טענה מדובר בקו מעייף. ישראל גנון יו"ר ארגון הנהגים, מבית ההסתדרות הלאומית מסר בתגובה לתאונת הדרכים ליד נתב"ג: "מדובר באירוע מזעזע בקו שהנהגים נוסעים בו במשך שלוש שעות וחצי ברציפות. נהיגה רצופה ללא הפסקה וללא תחנות ההתרעננות היא פצצה מתקתקת. אנו קוראים לשר התחבורה לאמץ את מסקנות ארגון נהגי האוטובוסים בישראל ולעשות הכל כדי שתאונות מזעזעות מעין אלה לא יהיו מנת חלקנו. בארץ יש נהגים שנוסעים 12 שעות ואף יותר. חייבים לעשות משהו נגד זה. החקירה תימשך, תמיד הנהג יצא אשם. לא מסתכלים על שרשרת האירועים שהובילה לכך".
יעקב (שם בדוי), נהג בקו 947 סיפר אצל קלמן ליברמן בכאן ב' הבוקר: "הקו הזה ידוע לשמצה בקרב הנהגים. זה קו מייגע שאורך במינימום שלוש שעות, ולא קיימת בהגדרה של הקו הפסקה לנהג". יעקב תיאר מציאות שלאחר שהנסיעה מתעכבת ולוקחת למעלה משלוש שעות וחצי של נסיעה, הנהגים מכלים את זמנם במציאת חנייה בתחנה המרכזית בעוד כרבע שעה, ומיד לאחר מכן הם צריכים לנהוג שוב את הדרך חזרה".
מהרשות הלאומי לבטיחות הדרכים נמסר כי בעקבות תאונה זו עלה מספר ההרוגים בכבישי הארץ מאז תחילת השנה ל-345 בני אדם. 35 יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד. 34 מההרוגים עד כה הם בתאונות במעורבות אוטובוסים.
.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו