מאות נהגי מוניות פתחו היום (חמישי) במחאה ברחבי הארץ במסגרת מאבקם לביטול התקנת המונה החדש שלטענתם פוגע בפרנסתם. עשרות נהגים הפסיקו אתה עבודה בנמל התעופה בן גוריון, התיישבו באולם קבלת הפנים ולאחר מכן יצאו החוצה ולא מסיעים נוסעים. הם קראו קריאות נגד ראש הממשלה ושרי האוצר והתחבורה. הניפו שלטים בהם נכתב אלפי ילדים מצטפרים למעגל העוני.
כמו כן בנמל אשדוד ובשדה התעופה רמון נקטו הנהגים בצעד דומה. הם החנו את כלי הרכב בחניה ולא עובדים. ג
במקביל הם ביצעו נסיעה איטית בכביש 4 מאשדוד ותל אביב וכן במכביש איילון שם החנו עשרות מוניות בצידי הדרך ולא עונים לקריאות נוסעים. גם במחלף השלום וגם בצומת אלוף שדה את שיבשו את התנועה בנסיעה איטית וגרמו לעומסי תנועה. המשטרה החלה בחלוקת דוחות על הפרעה לתנועה. שיבושי תנועה קיימים גם בבאר שבע ליד מתחם "ביג" וכן בירושלים ליד הכנסת.
הפגנות מחאה נרשמו גם בצומת שילת במודיעין ובתחנת חוף הכרמל בחיפה. עם זאת יש לציין כי נהגים רבים בעיקר שמועסקים בגט טקסי ובמקומות נוספים לא הצטרפו למחאה. "נמאס לנו שמשקרים לנו. אנו נאבקים על ביטול הרפורמה זה זמן לפני בחירות ולכן הרצון הוא להלחם", אמרו. בינתיים מתברר כי נהגים שירצו להעביר טסט שנתי לרכב שברשותם לא יוכלו לעשות כן אם לא יתקינו את המונה החדש ובו התעריפים החדשים. במקביל שרי האוצר והתחבורה חתמו על התקנה המחייבת שינוי התעריף ומונה חדש החל מחודש מרץ הקרוב.
על פי הנהגים כדי להעביר טסט לרכב עליהם לקבל אישור מחברת המונים על כך שביצעו את הכיול הנדרש. אם לא יעשו כן כאמור האישור לטסט לא ינתן. הנהגים שסברו שהרפורמה הוקפאה הופתעה מדרישה זו. "לא מספיק שלא ביטלו את הרפורמה אלא רק דחו אותה בחודשיים עתה משתמשים בכלי לחץ נוסף כדי שנסכים. אבל אין בדעתנו לוותר על זה. המחאה תתחדש ביתר שאת ואין מנוס משביתה כללית", מסרו נהגים.
נציין כי בשני בערב נערך כנס של מאות בעלי מוניות המסונפים הן לועד הנהגים והן לאיגוד הנהגים והועלו בו הצעות לחידוש המחאה אלא שבמהלך הכנס נרשמו עימותיםבין שני הגופיםש נראה כי לא מוצאים קודם את הדרך להתגבר על מלוקות ביניהם ולהתאחד.
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה כי נהגים כן יכולים לגשת לטסטס ללא בעיה. "בעל מונית שטרם עדכן את המונה לתעריפים החדשים, יכול לקבל מחברת המונים אישור תקינות כיול והתאמת מונה לסוג המונית ולגשת איתו למכון רישוי לביצוע מבחן רישוי (טסט)."
קרי בשלב זה הרכב יכול להגיע למבחן הרישוי השנתי. אלא שבמקביל הנהגים ממשיכים לכעוס על מה שדבריהם הוא החלטה לא הוגנת מצד משרדי הממשלה. "הבטיחו שהנושא יוקפא אבל עתה מתברר שלא הוקפא שום דבר רק דחו את היישום בחודשיים. זה לא מה שדווח וסוכם", אמרו.
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה כי " אין הקפאה של הרפורמה בתעריפי הנסיעה במוניות. שרי התחבורה והאוצר חתמו ביום ראשון האחרון על תיקון לצו הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים (מחירי נסיעה במוניות), הצו מאריך את משך תקופת המעבר להיערכות חברות המונים לעדכון התעריפים בכלל המוניות עד ל- 6 במרץ 2020. במהלך תקופה זו נהג שטרם עדכן את המונה לתעריפים החדשים רשאי לגבות תעריפים קודמים.".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו