שוב: חולת קורונה ילדה בניתוח קיסרי

הוחלט ליילד את ההריונית בת 27 לאחר שחלה התדרדרות במצבה והיא חשה במצוקה נשימתית • גם לאחר הניתוח, מצבה מוסיף להיות קשה והיא מונשמת ומורדמת

אילוסטרציה // צילום: אריק סולטן

חולת קורונה בת 27, בשבוע ה-32 להריונה, יולדה במהלך הלילה בניתוח קיסרי לאחר שחלה התדרדרות במצבה והיא חשה מצוקה נשימתית. מצבה, גם לאחר הניתוח, מוסיף להיות קשה והיא מונשמת ומורדמת.

היולדת התקבלה בשבוע שעבר למחלקת התפרצות לחולי קורונה במרכז הרפואי זיו, משם נמסר כי "לאחר ההידרדרות היא הורדמה והונשמה והצוות הבכיר של רופאי זיו החליט לבצע הלילה ניתוח קיסרי, שבסיומו נולד תינוק במשקל 2.400 ק"ג, שהועבר לפגייה להמשך טיפול".

אילוסטרציה // צילום: אריק סולטן
אילוסטרציה // צילום: אריק סולטן

עוד מסרו מזיו כי "טרם קבלתה של האישה למחלקת התפרצות בזיו, היא קיבלה טיפול להבשלת העובר - כדי לסייע להתפתחות הריאות". בנוסף, גם בן זוגה, אביו של התינוק, אובחן כחולה בנגיף ומאושפז במחלקת התפרצות לחולי קורונה בבית החולים במצב קל.

עוד בנושא:

תינוק בן כשבוע אובחן כחולה קורונה

עבור החולות בנגיף: מחלקת יולדות נפרדת בשיבא

התפשטות הקורונה בישראל: תינוק בן 5 שבועות מאושפז בביה"ח שיבא

סה"כ מאושפזים כעת ב"מחלקת התפרצות" במרכז הרפואי זיו 5 חולי קורונה: אחד במצב קל, אחד במצב בינוני ושלושה מונשמים במצב קשה.

גם בבית החולים שיבא, אישה חולה בקורונה, בשבוע ה-36 להריונה, יולדה לפני כשלושה בניתוח קיסרי בשל מצבה הקליני. היולדת הורדמה, הונשמה ויולדה בניתוח והועברה להמשך טיפול ביחידה המיוחדת לטיפול נמרץ לחולי קורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר