איכון השב"כ הוארך בשלושה שבועות

ועדת החוץ והביטחון אישרה ארכה לשימוש באמצעי השב"כ במסגרת המאבק בהתפשטות הקורונה • ראש המל"ל: "אין חלופות זמינות מתאימות"

צילום: יהונתן שאול // אושר להאריך את איכון השב"כ בשלושה שבועות // צילום: יהונתן שאול

אושר השימוש באיכון השב"כ למשך שלושה שבועות נוספים. לאחר שהממשלה ביקשה ארכה של שישה שבועות לצורך קידום חקיקה ראשית שתאפשר את השימוש בכלי של השב"כ לצורך המאבק בהתפשטות הקורונה, בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת אישרו את הצעתו של היו"ר ח"כ גבי אשכנזי לארכה בת שלושה שבועות בלבד.

"למרות שהנתונים טובים ומעלים שאלה, דווקא בעת כזו משום שפוטנציאל ההדבקה גדל אנחנו צריכים כלי שיאפשר פעילות כירורגית, מהירה שתקטע את שרשרת ההדבקה ולאפשר לאוכלוסייה להמשיך בחייה", אמר ראש המל"ל מאיר בן שבת במהלך הדיונים בנושא. "אין לנו חלופות זמינות מתאימות בשלב זה לצורך הזה. אנחנו ממשיכים לחפש חלופות והאפשרות להפעיל את שב"כ איננה עדיפות ראשונה, אם יהיה כלי שייתן מענה בהחלט נאמץ אותו".

עוד בנושא:

• איכון השב"כ לחולי קורונה הוארך עד יום שלישי: "לבחון חלופות טכנולוגיות"

• שב"כ: חשפנו עד היום 500 חולי קורונה

• "יכולת השב"כ לאכן חולים שלא בזמן הסגר - מוגבלת"

• מעקב השב"כ אחרי חולי קורונה מגיע לבג"ץ

יו"ר הוועדה אשכנזי, התייחס לדברים ואמר: "נכון להגן על הציבור מפני הדבקות, דווקא עכשיו כשפתחנו את המשק. עניין החלופות הוצג בפנינו ועולה מכך שבעת הזאת אין חלופה אחרת שנותנת מענה".

לאור דברי בן שבת, המליץ אשכנזי "לאפשר לממשלה להתקדם בתהליך החקיקה ויחד עם זאת להגביל את ההארכה של השימוש בכלי לשלושה שבועות - עד 26 במאי 2020, תוך המגבלות והריסונים שאישרה הוועדה בעבר, במקום ששת השבועות שביקשה הממשלה. זה האיזון הנכון שיאפשר להותיר שימוש בכלי לניטור בסוגיית שרשראות ההדבקה. מדובר בצעד מידתי, שיאפשר ניטור חולים או שוהים בסביבתם וגם לבחון את המשמעות וההשפעות של פתיחת המשק".

על פי הודעת ועדת החוץ והביטחון, במסגרת ההצבעות בנושא תמכו בעמדתו של אשכנזי חברי הכנסת גדעון סער, יואב קיש, איילת שקד, יואב בן צור ועמיר פרץ. לעומתם, חברי הכנסת יאיר לפיד, משה יעלון ואלי אבידר התנגדו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר