בריאיון ראשון מאז שנכנס לתפקיד, מנכ"ל משרד הבריאות החדש, פרופסור חזי לוי, התייחס הבוקר (חמישי) בריאיון לכאן ב' לאופן ההתמודדות של משרד הבריאות עם מה שנראה כגל תחלואה שני של נגיף הקורונה. כשנשאל אם משרד הבריאות הפיק לקחים מהגל הראשון, פרופ' לוי השיב כי "לא הכל מתקתק, יש הרבה דעות לכאן ולכאן".
בהמשך דבריו אמר המנכ"ל החדש בדבר המסוגלות של משרד הבריאות להתמודד עם המצב הבריאותי ואמר: "קשה לומר שהכל מתוקתק, אבל ללא ספק פגשתי אנשים מקצועיים שעושים עבודה סיזיפית ככל יכולתם כדי להתגבר על גל הבעיות על מנת ללמוד את כל מה שלא ידוע, ואנחנו יודעים שהמחלה טופחת על פנינו לא אחת בדברים חדשים".
עוד בנושא:
• בר סימן טוב פורש: "הצלנו אלפי אנשים"
• "מתמחה ניתח לבד - מטופלים נפגעו"
• טלטלה בצמרת משרד הבריאות: בר סימן טוב רומז כי גרוטו ייאלץ להתפטר מיידית
• פרופ' חזי לוי מונה למנכ"ל משרד הבריאות

פרופ' חזי לוי אמר כי האסטרטגיה של משרד הבריאות היא "הדבר הבסיסי והראשון על מנת להגן על עצמנו אלו המסכות, ההיגיינה ושמירת המרחק. למדנו שהדרך שמנענו את זה בפעם הקודמת היה את הסגר הגדול, שללא ספק הוריד את רמת התחלואה והעמיד את ישראל כאחד המקומות הראשונים בעולם מבחינת ההתמודדות עם המחלה. אבל אנחנו לא רוצים לחזור לסגר".
כשנשאל פרופ' האם תהיה חזרה לאחור בנושע המגבלות בכמה בעקבות גל התחלואה הנוכחי הוא השיב: "אני חושב שלא תהיה ברירה. קבענו חוקים ברורים לקראת הגבלות בערים וברחובות. לגבי קייטנות, אנחנו נתיר את זה בשלב זה ובתנאי שישמרו על המגבלות שהוצאנו. מחנות קיץ לא נתיר".
על פרשיית הפטור מבידוד למיליארדר טדי שגיא, בה הסתבך המשנה למנכ"ל המשרד, הפרופסור איתמר גרוטו, שכזכור העניק את הפטור, אמר פרופ' לוי כי לדעתו הפרשה לא פגעה באמון הציבור במשרד כשאמר: "הייתה פה טעות בשיקול הדעת אבל לא הייתה פרוטקציה. הוא טעה וכך קבעתי. קיבלתי את התנצלותו".
בתוך כך, התייחס פרופ' לוי גם למעורבות השב"כ במאבק בהתפשטות הנגיף ולמחלוקת סביב הסוגיה ואמר: "אני מדוע לקושי הרב, מודע לאמירות לגבי הגבלת חירויות הפרט. אנחנו במלחמה על חיי אדם, והאיכון הזה יכול לאתר בזמן קצר ביותר אנשים שהיו במגע במשך 14 הימים הקודמים עם חולים מאומתים ויעזור לנו לבודד אותם מהר מאוד". עוד הוסיף לגבי חתונות כי "אחת הבעיות זה האירועים באולמות האירועים. אנחנו רואים שיש מקומות שבהם הכללים לא נשמרים, לא במספר המוזמנים, ולא בהתנהגות ומכאן הצורך באכיפה מוגברת".
בהמשך לדברים של פרופ' חזי לוי על הקייטנות, ענת בן דרור, מנהלת פורום Summer Camps ישראל אמרה "אחרי תקופה ארוכה בה בני הנוער היו סגורים בבתיהם בבדידות ונצמדו למסכים, כעת גם חודשי הקיץ תחת איום והם נותרים ללא מענה. 30 ארגוני מחנות הקיץ בישראל כבר ערוכים עם אלפי בני נוער שרשומים וצמאים לתעסוקה, לעניין ולמפגשים חברתיים בקיץ הקרוב, מערך של מאות אנשי צוות, מדריכים, ספקים ועובדים שתלויים בחודשי הקיץ למחייתם. האבסורד הוא שבעוד שאכסניות ובתי מלון בהן לנים בני נוער, או לטיולי משרד החינוך עד 50 משתתפים עם לינה, או למסגרות עם לינה באכסניות יש אישור הפעלה, אך באופן תמוה לקייטנות עם לינה, לסמינרי הדרכה, להכשרות קיץ או לטיולים ארוכים - עדיין אין מענה. אני קוראת למנכ״ל משרד הבריאות לשנות את ההחלטתו בנוגע לפתיחת מחנות הקיץ לפני שיהיה מאוחר מיידי".
השתתפה בהכנת הידיעה: מיטל יסעור בית-אור