החתונה בגבעת זאב: "השוטרים לקחו את אחי מהבית כאילו מדובר במחבל"

האירוע שהתפתח לקטטה: האח, איציק פולק, שוחרר למעצר בית • האב במסיבת עיתונאים: "השוטרים רצו להגיע לעימותים" • האח מרדכי: "מזועזעים מהאירוע"

איציק פולק, לאחר ששוחרר למעצר בית // צילום: אורן בן חקון // איציק פולק, לאחר ששוחרר למעצר בית

"הייתה פה אלימות לשמה": משפחת הכלה מ"חתונת הדמים" בגבעת זאב הציגה היום (חמישי) את גרסתה לאירוע בסמוך לבית משפט השלום בירושלים. בתום הדיון שנערך שם בעניינו של איציק פולק, האח שנעצר אמש, הוחלט לשחררו למעצר בית.

צילום: יוני ריקנר

הרב אורי פולק, אב המשפחה: "מה שקרה אתמול בביתי זה אירוע מחריד. זה לא אירוע של קורונה. שמרנו על הכללים. זה היה אירוע מצומצם, שבו נכחו האחים והאחיות של החתן והכלה. בניגוד למה שדווח אתמול, לא קיבלנו שום קנס".

השתלשלות האירועים, לדבריו: "השוטרת נכנסה לבית עם שתי מצלמות. אשתי שאלה למה היא נכנסת לשטח פרטי והזיזה לה את הטלפון מהיד. זה מה שהם קוראים לו תקיפת שוטר. השוטרת הזעיקה כוחות נוספים. אשתי ביקשה להתנצל בפניה, אבל היא לא נרגעה והפכה את האירוע למה שהוא. הילדים רצו להגן על אשתי.

איציק פולק, לאחר ששוחרר למעצר בית // צילום: אורן בן חקון
איציק פולק, לאחר ששוחרר למעצר בית // צילום: אורן בן חקון

"שוטר נכנס לבית וספר אנשים. היו בפנים 15 איש ועוד 20 בחוץ. השוטרים דחפו שולחן והוא נפל עם כל הצלחות. תפסו את הבן שלי שכבר היה באזיקים, הכניסו אותו למטבח, השכיבו אותו על הרצפה ונתנו לו בוקסים לפנים. אף אחד לא זרק עליהם בקבוק שמן", טען.

"לאחר מכן אני הלכתי לראות מה עם הבן שלי, שנזקק לתפרים. אני רב מוכר בגבעת זאב. כל השכונה ראתה את הסרטונים והגיעה לבית כדי לשמח את החתן והכלה, שכבר לא היו במקום וחזרו לבקשתם. היו שם ריקודים של אנשים שכאבו את החתונה שנהרסה".

עו"ד איתי כהן, האב אורי פולק, האח מרדכי ועו"ד איתמר בן גביר // צילום: אורן בן חקון
עו"ד איתי כהן, האב אורי פולק, האח מרדכי ועו"ד איתמר בן גביר // צילום: אורן בן חקון

הרב פולק התייחס לפרסומים על שר הדתות יעקב אביטן, שחיתן זוג באירוע בגן יבנה לפני יומיים: "זה היה אירוע במקום סגור עם 200 איש. אנחנו עשינו אירוע בחוץ עם מעט מאוד משתתפים".

"בחיים לא האמנו שזה מה שיקרה"

האח מרדכי: "אנחנו בהלם. בחיים לא חשבנו שיהיה דבר כזה, עמדנו בתקנות. לאחר מה שקרה עם השוטרת הגיעו עשר ניידות וג'יפ של מג"ב, כאילו זה בית של מחבל. אבא שלי ישב עם השוטרים ואמר 'בואו תראו שאנחנו פועלים לפי התקן'. אימא שלי חולת סכרת, אישה בת חמישים, והיא גם התנצלה, אבל הכוחות כבר היו במקום והיה צריך לצאת עם קורבן.

"כל השכונה ראתה את הסרטונים והגיעה לשמח את החתן והכלה" // צילום: אורן בן חקון
"כל השכונה ראתה את הסרטונים והגיעה לשמח את החתן והכלה" // צילום: אורן בן חקון

"פשוט נכנסו 10 שוטרים וביקשו לקחת את אימא שלי לחקירה באזיקים. למה ככה? למה להרוס חתונה? לקחת את האימא של הכלה? אפשר היה לחכות למחר. את אח שלי הוציאו אותו בצורה שהראש שלו מנותק מהצוואר. רק אחרי שעה וחצי לקחו אותו למיון עם אזיקים.

"הוא סך הכל הגן על אימא שלי", טען. "הוא לא נגע בשום שוטר, לא עשה להם כלום, אין אפילו תיעוד אחד, כל מה שיש למשטרה זה דיבורים. אח שלי בחור טוב, שירת בצבא. אנחנו משפחה שאוהבת את כולם ולא האמנו בחיים שזה מה שיקרה".

"שוקלים לתבוע את המשטרה"

פרקליטו של איציק פולק, עו"ד איתמר בן גביר: "שמח על כך שגם המשטרה הבינה שאין מקום לבוא ולבקש הארכת מעצר. מרשי, כמו כל משפחת פולק, עבר זעזוע קשה. אם השוטרים רצו לתת דו"ח או לזמן לחקירה היה אפשר לחכות לסיום האירוע. ההתנהלות של המשטרה היא כפיל בחנות חרסינה. השוטרים היו עם מצלמות גוף - איך אין אפילו צילום אחד שמתעד את סיפורי הבדים? אנו שוקלים לתבוע את המשטרה. באום אל-פחם או ברמת אביב המשטרה לא היתה מעזה להיכנס ככה. אלימות של שוטרים זה דבר פסול. הייתה כאן אלימות ובריונות לשמה".

צילום: דוברות המשטרה

איתי כהן, עורך דין נוסף המייצג את פולק, אמר: "אנו עדים בתקופה האחרונה לאלימות קשה מצד משטרת ישראל כלפי הציבור החרדי. השיא אירע אמש כאשר אדם נחבל בפניו באופן ברוטאלי. אני רוצה לקרוא מפה לממשלת ישראל למגר את התופעה הזאת כלפי הציבור החרדי כדי שלא נראה חלילה בעוד שבוע או שבועיים פגיעה באדם אחר חף מפשע".

"ההתקהלות הייתה אסורה מלכתחילה"

איציק פולק תיאר לפנות בוקר את גרסתו לאירועים. לדבריו, במהלך העימות בין הנוכחים לשוטרים אחד השוטרים "הביא לו בוקס, הפיל אותו לרצפה והמשיך לתת לו מכות".

צילום: יוני ריקנר

תנ"צ עופר שומר, מפקד מרחב ציון, אמר אמש ש"ההתקהלות שנערכה הייתה אסורה מלכתחילה. המשתתפים לא רק שהפרו את החוק ביודעין, אלא אף התנגדו לכוחות המשטרה, שבאו בסך הכל לאכוף את התקנות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר