האסון בנהריה: המשפחה מסרבת לקבל את עיטור המופת

דרמה מאחורי הקלעים של טקס חלוקת אותות ומופתים • משפחתו של מוטי בן שבת ז"ל שקיפח את חייו כשהציל משפחה בשיטפון דורשים שיקבל את עיטור הגבורה

מוטי שבת ז"ל על רקע זירת האסון // צילום: נועם פלקאסא/TPS // מוטי שבת ז"ל על רקע זירת האסון

הדרמה מאחורי הקלעים של טקס חלוקת אותות ומופתים לשוטרים ואזרחים שאמור להתקיים בעוד כשבועיים. הוריו של מוטי בן שבת ז"ל, שהציל את חייה של משפחה בינואר השנה בשיטפונות בנהריה בינואר השנה, מסרבים לקבל את אות המופת האזרחי שוועדה משטרתית החליטה להעניק לו. 

"מוטי שלנו עשה מעשה גבורה. מגיע לו לקבל אך ורק את אות הגבורה. הוא עשה דבר עילאי. הוא יכל לשבת בבית אבל עשה מה שאפילו שוטרים לא עשו ושילם בחייו. לא יכול להיות שלא יכירו בגבורתו. אין לנו כוונה לבוא לטקס ואנחנו גם לא רוצים שיזכירו את שמו" אמרה ל"ישראל היום", בדמעות, אימו חוה. 

כזכור, ביולי השנה פנה השר לביטחון הפנים, אמיר אוחנה, למ"מ המפכ"ל, ניצב מוטי כהן, בבקשה שוועדת העיטורים המשטרתית תדון בהענקת עיטור אזרחי למוטי בן שבת ז"ל, שהציל אזרחים בשיטפונות בנהריה וטבע למוות, ולמיכאל בן זיקרי ז"ל, שהציל משפחה מטביעה בחוף זיקים וטבע אף הוא למוות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר