ריבלין: "על מערכת הבריאות הרשמית להציג קו אחיד"

במהלך ביקור שערך בבית החולים ברזילי, נשיא המדינה התייחס לסכנה שבריבוי העמדות שמציגה מערכת הבריאות • "כשהציבור מתבלבל הוא מתחיל לא להאמין"

נשיא המדינה בברזילי, היום // צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ // נשיא המדינה בברזילי, היום

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הגיע היום (שלישי) לביקור בבית החולים ברזילי שבאשקלון. במהלך הביקור מתח הנשיא ביקורת על התנהלות מערכת הבריאות בכל הקשור לחוסר הבהירות שמוקרן כפועל יוצא מהתנהלותה סביב סוגיית החיסונים. "כשהציבור מתבלבל הוא מתחיל לא להאמין", אמר הנשיא.

כאמור, נשיא המדינה התייחס לסכנה שבריבוי העמדות שמציגה מערכת הבריאות והדגיש: "על מערכת הבריאות הרשמית להציג קו אחיד מול הציבור באשר למתכונת החיסונים. אנחנו כחברה מאמינים למקבלי ההחלטות ואל לנו להעמיד נכס זה בסכנה ולבלבל את הציבור".

"כשהציבור מתבלבל הוא מתחיל לא להאמין. יש לנו תכונה מעולה כחברה, אנחנו סומכים ובצדק על המומחים שלנו כי עד היום הם הוכיחו לנו שהם מעולים ומפני שהם שומרים עלינו מכל צרה נגע ומחלה. אם נגיע למצב שבו המערכת אומרת לנו בכל בוקר דבר אחר, הציבור ישאל את עצמו אם הם מתווכחים ביניהם איך הם רוצים שאני אאמין?", אמר הנשיא.

הנשיא ואלעד, המתחסן הראשון בשלב ב' של החיסון הישראלי // צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ
הנשיא ואלעד, המתחסן הראשון בשלב ב' של החיסון הישראלי // צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ

במהלך הביקור, ובליווי צוות ההנהלה וראש מערך הסיעוד במרכז הרפואי ד"ר נורית זוסמן, בירך הנשיא את אלעד, המתנדב הראשון שקיבל את החיסון הישראלי של המכון הביולוגי (BriLife). כאמור, את החיסון קיבל אלעד במסגרת שלב ב' של הניסוי, ואותו חיסנה אחות המרכז הרפואי מיכל גרינבלט.

לאחר מכן, התייחס הנשיא לחשיבות החיסון הישראלי של המכון הביולוגי ואמר: "החיסון הישראלי שהמכון הביולוגי עמל על פיתוחו, הוא לא רק אמצעי להתגונן מפני הנגיף, אלא הוא גם הדרך השלנו להוסיף ולשכלל את מנגנוני החדשנות והפיתוח שלנו. נוכחנו לא פעם, במהלך המשבר הזה, שאופיו של הנגיף הפכפך ובלתי-צפוי, ועל כן המשך המחקר והפיתוח שלנו, פה בבית, כחול לבן, יש להם משמעות אסטרטגית".

את הנשיא ליוו בביקורו מנהל המרכז הרפואי פרופ' יניב שרר, מנהל מערך הזיהומים פרופ' שלמה מעין, והמנהל האדמיניסטרטיבי של המרכז הרפואי צחי כהן. בתחילה, קיבל הנשיא סקירה מפרופ' שרר אודות עבודת הצוותים הרפואיים בתקופת הקורונה, ובפרט עם תחילת מבצע החיסונים, לצד נתוני התחלואה העדכניים.

בימים אלו הושלמו ההכנות האחרונות, והשבוע יגיעו לברזילי חמשת המתחסנים הראשונים שישתתפו בשלב ב' של ניסוי החיסון הישראלי. עד כה נרשמו 350 משתתפים פוטנציאליים, וכעת לאחר השלמת סבב הבדיקות הראשוניות, ועם קבלת אור ירוק להתחלת התהליך, יוצא לדרך שלב ב' של הניסוי, שיכלול בין היתר מגזרים בהם התחלואה יחסית גבוהה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר