בן שנתיים מתל שבע נהרג מפגיעת רכב

פעוט הובא במצב קשה למרפאה ביישוב הדרומי, אך פעולות ההחייאה שבוצעו בו לא הועילו • נפתחה חקירה על ידי בוחן תאונות דרכים ממרחב הנגב • ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים: "כל עוד התשתיות בדרום רעועות ומסוכנות, המצב ימשיך לגבות קורבנות של חיי ילדים"

תאונת דרכים, צילום אילוסטרציה: הרצי שפירא

פעוט בן שנתיים נהרג הבוקר ביישוב תל שבע שבדרום הארץ, ככל הנראה מפגיעת רכב. משהתקבל במשטרה דיווח על האירוע, הגיעו שוטרים למקום ונפתחה חקירה על ידי בוחן תאונות דרכים ממרחב הנגב.

בשעה 09:43 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב נגב, על פעוט שהובא במצב קשה למרפאה בתל שבע לאחר שהיה מעורב כנראה בתאונת דרכים. בתחילה העניקו חובשים ופרמדיקים של מד"א טיפול רפואי וביצעו בפעוט פעולות החייאה, אך לבסוף לא נותר להם אלא לקבוע את מותו.

פרמדיק מד"א אורן וכט תיאר: "הגענו למרפאה והובילו אותנו אל חדר הטיפולים שבו שכב הפעוט, כשהוא מחוסר הכרה. הרופאים במקום ביצעו בו פעולות החייאה לאחר שנפגע מרכב. מייד המשכנו בביצוע פעולות החייאה ממושכות, שבסופן לצערנו נאלצנו לקבוע את מותו במקום".

לפי נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, בשנת 2021 נהרגו בתאונות שונות 26 ילדים מהחברה הבדואית, וכי יחסית לחלקם בכלל ילדי ישראל נמצאים הילדים הבדואים בסיכון הגבוה ביותר לתמותה בתאונה. אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון, אומרת כי "כבר שנים שארגון בטרם, יחד עם הרשות לפיתוח חברתי כלכלי בחברה הבדואית ועם ארגוני חברה אזרחית נוספים, פועלים בחברה הבדואית להעלאת מודעות לבטיחות ולמתן כלים להתנהגות בטוחה להורים. לצערנו, זה לא מספיק".

לדבריה, "כל עוד התשתיות בדרום רעועות ומסוכנות, המצב ימשיך לגבות קורבנות של חיי ילדים. אנחנו קוראים למדינה לקבל אחריות ולפעול לפיתוח תשתיות וקידום סביבה בטוחה, במטרה למנוע מוות מיותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר