מרגש: חדר כושר לאנשים עם צרכים מיוחדים

ארגון "צהר לב" פתח מתקן ייחודי שישמור על בריאות העובדים והחניכים • "הקורונה הביאה איתה פסיביות גדולה וחשבנו איך לשמור על הכושר שלהם"

עובדי וחניכי הארגון // באדיבות צהר לב  // מתנדבי וחניכי האירגון ,
עובדי וחניכי הארגון // באדיבות צהר לב // מתנדבי וחניכי האירגון

בעוד כל חדרי הכושר בישראל סגורים עקב הגבלות הקורונה, מתברר שיש חדר כושר ייחודי שדווקא נפתח עכשיו והוא כולו מונגש לאנשים עם צרכים מיוחדים. מדובר בחדר כושר שהוקם במרכז התעסוקה השיקומי לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 21+, על ידי ארגון "צהר לב" ביישוב ברכסים.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      גנץ ביקר בחדר כושר לקראת הפעלת מתווה התו הירוק // צילום: גיל קרמר

      אור מעש, המנהל החינוכי במרכז התעסוקה, שבו ממוקם חדר הכושר, מסביר כי "הקורונה הביאה איתה פאסיביות גדולה לכולנו. ובמקרה של החניכים שלנו זה עוד יותר קשה, הם עובדים כאן בקבוצות קטנות ובקפסולות, ובגלל המגיפה כמעט לא זזים. חשבנו איך לשמור על הבריאות שלהם והחלטנו להקים עבורם חדר כושר של ממש שנפתח כעת ויש בו כבר שישה  מכשירים עובדים וצפויים להיות נוספים".

      עובדי וחניכי האירגון // באדיבות צהר לב
      עובדי וחניכי האירגון // באדיבות צהר לב

      אנשי הארגון שמטפלים באנשים בשלל התפקודים, לא ויתרו על החניכים בתפקוד הנמוך והכינו חדר כושר המותאם לכל חניך. "יש לנו כאן גם משקולות אבל גם הליכון ואופניים שפועלים מעצמם. החניך נעמד והוא מעצמו מונע על ידי המכשיר, כמו אופניים מותאמות הן לרגליים והן לידיים שמתחברות לכסא גלגלים.

      חניכי ומתנדבי האירגון // באדיבות צהר לב
      חניכי ומתנדבי האירגון // באדיבות צהר לב

       

      "יש במכשירים האלו גם אפשרות להעלות את המהירות והחניך קובע בעצמו מה המהירות שלו. זה היה חשוב לנו להכניס מכשירים כאלו כי אנשים בתפקוד גבוה יעבדו לבדם, אבל אדם בתפקוד נמוך לא ייזום אלא יזרום עם מכשיר".

       

      כשמעש נשאל כיצד הגיבו החניכים למכשירים, הוא מסביר כי "הפידבקים היו נלהבים ממש, העובדים והחניכים שלנו ממש התרגשו. זה חשוב גם להם כי זה שומר ומפעיל אותם בתקופה כזו".

      ב"צהר לב" מציינים כי כל החניכים מתאמנים בקפסולות מסודרות ומלווים על ידי פיזיותרפיסטית, שקובעת תוכנית לכל חניך. כך קורה שדווקא כשכל עולם הכושר נמצא פחות או יותר בהשבתה, דווקא ברכסים נפתח חדר כושר מיוחד שפועל במלוא העוצמה ומהווה הצלה של ממש למשתמשים בו. 

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר