הוארכה הגשת הבקשות לפיצוי למשפחות ילדי תימן החטופים

משרד המשפטים הודיע כי האריך בחצי שנה את האפשרות לבני משפחות שטרם הגישו מסמכים, למצות את זכאותם במסגרת המתווה • "חתימה על כתב הוויתור הנדרש לקבלת הכספים, אינה מונעת להמשיך ולקבל מידע, להעלאת המודעות הציבורית לפרשה ולכל פעולה אחרת פרט לדרישה כספית מהמדינה"

הפגנה של משפחות פרשת "ילדי תימן" (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

פרשת ילדי תימן, המזרח והבלקן: ועדת ההיגוי הודיעה על הארכת המועד להגשת הבקשות במסגרת המתווה, עד ליום ל-01/06/22. מטרת ההארכה היא לאפשר לבני משפחות שטרם הגישו בקשה, למצות את זכאותם במסגרת המתווה. עד כה רק רבע מהמשפחות הגישו בקשה.

הממשלה אישרה בסוף חודש פברואר האחרון מתווה לתשלום כספי בהיקף של 162 מיליון שקלים לבני משפחות, אשר עניין ילדיהן נדון בשנים עברו במסגרת ועדות חקירה, כפי שפורט בהחלטת הממשלה. בנוסף, הוקמה מכוח החלטת הממשלה ועדת היגוי, שבסמכותה לקבל החלטות לגבי ביצוע המתווה ותוקפו.

כפי שנכתב בהחלטת הממשלה, פרשת ילדי עולי תימן, המזרח והבלקן שהתרחשה בשנים הראשונות שלאחר קום המדינה, היא פרשה כואבת בתולדות מדינת ישראל. הנושא ממשיך ללוות את סדר היום הציבורי מזה עשרות שנים ומהווה פצע פתוח בחברה הישראלית.

"ללמד את פרשת ילדי תימן בבתי הספר"

המתווה לתשלום כספי גובש בשיתוף משרד האוצר, החטיבה האזרחית בפרקליטות המדינה ומחלקת יעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, מתוך הבנה עמוקה והכרה בסבלן של המשפחות. המועד להגשת בקשות צפוי היה להסתיים בסוף חודש נובמבר, ובסוף השבוע שעבר פנה שר המשפטים לשר האוצר וזאת בבקשה להארכת המועד להגשת הבקשות.

ממשרד המשפטים נמסר כי: "בהמשך לשאלות ולאור פרסומים שונים הנוגעים לכתב הוויתור במסגרת המתווה, נבקש להסביר כי חתימה על כתב הוויתור הנדרש כתנאי לקבלת הכספים, אינה מונעת ממי שקיבלו את התשלום להמשיך לפעול לקבלת מידע, להעלאת המודעות הציבורית לפרשה ולכל פעולה אחרת, פרט לדרישה כספית מאת המדינה".

הטיפול בבקשות מתבצע באמצעות החברה הממשלתית - ענבל חברה לביטוח בע"מ. את החלטות הוועדות ביחס לזכאים להגשת הבקשות ניתן למצוא באתר ארכיון המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר