הפגנה סוערת בירושלים: ארוסתו של אהוביה סנדק נעצרה

כמה מאות הגיעו להפגין בדרישה להעמיד לדין את השוטרים שהיו מעורבים במותו של הצעיר שנהרג במהלך מרדף משטרתי • 14 מהמוחים נעצרו, שוטר נפגע בראשו מיידוי אבנים • המשטרה נאלצה לערוך פינוי בכוח

הפגנה סוערת בירושלים: ארוסתו של אהוביה סנדק ז"ל, שנהרג במהלך מרדף משטרתי, נעצרה

מחאה סוערת בשל מות הצעיר במרדף: כמה מאות פעילי ימין הפגינו הערב (חמישי) בגשר המיתרים בכניסה לירושלים בדרישה להעמיד לדין את השוטרים שהיו מעורבים באירוע מותו של אהוביה סנדק ז"ל לפני כמעט שנה. המפגינים חסמו את הכביש והשוטרים נאלצו לפנות אותם בכוח.

כזכור, סנדק ז"ל בן ה-19 המשתייך לנוער הגבעות, נהרג בשנה שעברה במהלך מרדף משטרתי כשהרכב שבו נסע התהפך בכביש 449. ארבעה מחבריו נפצעו באירוע – שניים באורח בינוני ושניים באורח קל. משפחתו של סנדק דורשת להעמיד את השוטרים לדין, וכעת ההחלטה ממתינה להכרעת היועץ המשפטי ממשלה.

הפגנה סוערת בירושלים בדרישה להעמיד לדין את השוטרים בפרשת אהוביה סנדק ז"ל, צילום: TPS

14 בני אדם נעצרו, ביניהם גם ארוסתו של אהוביה סנדק. השוטרים השתמשו לפזר את המפגינים שחסמו את הצירים. אחד השוטרים נפגע בראשו כתוצאה מיידוי אבנים.

אהוביה סנדק ז"ל, צילום: באדיבות המשפחה

ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הציונות הדתית) פרסם ציוץ בחשבון בטוויטר שלו: "השוטרים האלימים האלה צריכים לפשוט את המדים וללכת לכלא מייד. האלימות המשטרתית מאז שהשימוש באלות הותר כדבר שבשגרה היא בלתי מתקבלת על הדעת. כך גם האפליה באופן הטיפול המשטרתי בחסימות כבישים ורכבות של הנכים לטיפול במחאות אחרות. דמוקרטיה וחופש ביטוי לא יכולים להיות עניין סלקטיבי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר