שנת הלימודים בבתי הספר העל־יסודיים תסתיים ביום ראשון הבא, ובני הנוער מסתערים בהמוניהם על מקומות העבודה והירידים השונים. הפעם הם נלהבים יותר מתמיד: בשנה שעברה, בגלל הגבלות הקורונה, נאלצו להישאר בבית ולא לעבוד, וכעת הם מבקשים לפצות על הזמן האבוד.
בשעה שיש מי שיוצאים לעבוד כדי לממן גלשן, טיול או סתם בזבוזים בקניון, רבים הולכים לעבוד כדי לסייע בפרנסת המשפחה, שלא פעם נפגעה כלכלית במהלך ימי המגיפה. השנה צצה עבור חלק מהנערים גם הזדמנות ייחודית; מדיניות החל"ת השאירה בבית לא מעט עובדים צעירים, שהמדינה משלמת את משכורתם ולכן אינם ממהרים לחזור לעבודה. התופעה, שנפוצה במיוחד בענפי המסעדנות, המלצרות והאירועים וכדומה, מעניקה לבני הנוער סיכוי למלא את החלל, לתפוס את מקומם של אלו שנמצאים בחל"ת ולהרוויח סכומים לא רעים.
"נדרש לי יותר מחודש של חיפושים כדי למצוא עבודה. חיפשתי דרך האינטרנט וגם במסעדות", מספר עידן זוהר, בן 16 מרמת גן, העובד כמלצר בבית קפה. "העבודה שלי לא קשה מדי, והרבה בני נוער בגילי עובדים. סיימתי את הלימודים והמבחנים, ועכשיו אני פנוי והולך להשקיע בזה ולעשות כמה שיותר משמרות. המטרה שלי היא לחסוך כסף לחופש הגדול, ואולי לטיול לאילת".
השנה נכנס עידן לשוק העבודה בפעם הראשונה. "בשנים קודמות היה לי קשה יותר למצוא עבודה, כי הייתי צעיר. השנה גם ההורים שלי עודדו אותי לחפש. אני חושב שהקורונה שינתה הרבה: בחלק מהמשפחות המצב הכספי פחות טוב מבעבר, ולכן הרבה בני נוער רוצים למצוא עבודה ולהיות עצמאיים יותר".
במסעדה שבה הוא עובד, כך לדבריו, מקפידים על חוקי העסקת הנוער ומעניקים לו את מלוא זכויותיו. "בגלל הגיל שלי יש הגבלות: אני מסיים לעבוד ב־22:00 ולא יכול לעבוד בשבת. השכר הוא שכר מינימום ויש גם טיפים, ואני חושב שזה הוגן. אם עדיין יהיה לי טוב כשתתחיל שנת הלימודים אמשיך לעבוד כאן, אבל אצמצם את כמות המשמרות כדי שאוכל להשקיע בלימודים".
לעבוד עם החברים
עם ביטול החובה לעטות מסיכות, יותר אנשים פוקדים את הקניונים ואת חופי הים - כך שבני נוער רבים זוכים לעבוד בין השאר במתקני החוף, במיון סחורה ובחנויות הסטוק לעיצוב הבית. הרשויות המקומיות התגייסו לטובת הצעירים שמבקשים לעבוד, ומקיימות ירידי תעסוקה שבהם יכולים בני הנוער לקבל הצעות עבודה, לפגוש מעסיקים ולקבל מידע על זכויותיהם כעובדים. יריד שכזה התקיים לאחרונה בפתח תקווה, בשיתוף עם מועצת הנוער העירונית וקניון עופר המקומי, והוצעו בו יותר מ־600 משרות לבני נוער. כנסים דומים צפויים להתקיים לאורך כל הקיץ.
גלי פודקמיין, בת 17.5 מפתח תקווה, מסיימת בימים אלו את כיתה י"א ובמקביל עובדת במלצרות. "אני מועסקת בחברה שמספקת מלצרים לאירועים, למלונות, לסדרנות בהופעות ועוד. אתה יכול לשבץ את עצמך לאיזה אירוע שאתה רוצה, ככה שאתה לא מחויב, זה בשעות ובימים שנוחים לך. אתה רואה את כל האירועים וגם יודע מראש כמה תקבל לשעה, ובעיניי זה הוגן מאוד. יש גם טיפים, ככה שעבורי זה מעולה. כבר הספקתי לעבוד בכמה אירועים, והיה ממש טוב".
למה את חוסכת?
"בשנת הלימודים אני עמוסה נורא, אז את הכסף שאני מרוויחה עכשיו אשמור לשנת הלימודים הבאה ואשתמש בו לבזבוזים או לחופשה בחו"ל. בא לי להרגיש שיש לי כסף, להיות עצמאית ולא לבקש כסף מההורים".
גם רבים מחבריה ומחברותיה, לטענתה, עושים כמוה: "המון חברים שלי עובדים איתי, ככה שאנחנו קובעים לעבוד יחד באירועים. בכלל, ההרגשה היא שכל בני הנוער מחפשים עבודה.אני חושבת שהקורונה ביגרה אותנו, וזה אולי חלק מהעניין - זה תרם לרצון לצאת לעבוד, כי יש רצון להיות עצמאיים. היינו סגורים בבית יותר מדי זמן, ולכן גם לצאת לעבוד זו חוויה".
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מסכים. "מלבד ההכנסה", הוא אומר, "אין ספק שבעבודות הקיץ יש גם פן חינוכי, שמקנה לבני הנוער כישורי חיים חשובים לקראת בגרותם".
"דור העתיד של המשק"
ההזדמנות להרוויח אמנם קורצת לבני נוער, אבל חשוב לזכור כי חלות לא מעט הגבלות על העסקתם כדי לשמור על בטיחותם ועל בריאותם. כך, למשל, קובעות תקנות הבטיחות בעבודה כי אסור לנערות ולנערים (מי שגילם פחות מ־18 שנים) לעבוד בגובה רב.
נוסף על כך, קיים איסור להעסיק בני נוער בשורת ענפים ותחומים, ובהם אתרי בנייה, עבודה עם מכשירים פולטי קרינה, עבודה עם חומרי הדברה לסוגיהם, עבודה בבית מטבחיים ועוד. לא זאת בלבד, אלא שגם בתי עסק המבקשים להעסיק בני נוער בהעברת חפצים ממקום למקום, מחויבים בהגבלות שונות.
"בני הנוער בישראל הם דור העתיד של כוח העבודה במשק הישראלי, ועלינו לשמור ולהגן עליהם בהתאם", מדגיש מ"מ מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגהות, ד"ר מיקי וינקלר, ומוסיף: "אני קורא מכאן לבני הנוער לשמור על בריאותם, לעמוד על זכויותיהם, ולבחור במקום עבודה הדואג לבטיחות ולבריאות התעסוקתית; מקום שנותן זמן מנוחה, שמקיים הדרכה, שדואג שסביבת העבודה תהיה נקייה ובטוחה ושמספק ציוד מיגון אישי. אנחנו כאן עבור כל מעסיק או נערה או נער המעוניינים לקבל מידע נוסף על הנחיות הבטיחות בעבודה. הבטיחות שלכם לפני הכל".
דעו את זכויותיכם
בני נוער וצעירים מחפשים עבודה, אולם מעסיקים לא מעטים עלולים לנצל לרעה את ההתלהבות שלהם ולקפח את זכויותיהם. חלקם רואים בנערים כוח עבודה זול שאפשר לנצל אותו, ומונעים מהם - בזמן אמת או בדיעבד - את השכר או את התנאים המגיעים להם לפי חוק. בנוער העובד והלומד מונים רשימה של זכויות חשובות כאלו:
שכר מינימום כל עובד זכאי לשכר מינימום בהתאם לגילו. בגילי 16-14 שכר המינימום השעתי הוא 21.54 שקלים; בגילי 17-16 - 22.98 שקלים; ובגילי 18-17 -25.43 שקלים. עבור עובדים בני יותר מ־18 שכר המינימום השעתי הוא 29.12 שקלים.
הודעה לעובד עליכם לקבל הודעה המפרטת את פרטי המעסיק (שם החברה, מספר החברה, בעלי תפקידים ומספרי טלפון) ואת תנאי ההעסקה שלכם, עד שבוע מיום תחילת העבודה - ולא עד 30 ימים, כנהוג אצל מבוגרים. כמו כן, על המעסיק להחתים אתכם על כרטיס עובד (טופס 101).
שכר על כל שעת עבודה מגיע לכם שכר על כל שעת עבודה, כולל התלמדות, ניסיון, ישיבות עבודה, שעות הכשרה ועוד. המשמעות: התלמדות ללא תשלום אינה חוקית.
רעש בלתי פוסק והסגת גבול: בעיריית ירושלים יקיימו דיון מיוחד בנושא ההפגנות בעיר
ההסתדרות הרפואית: "נכריז על סכסוך עבודה אם פסיקת בג"ץ לא תכובד"
פרסומת | הישראלים בוחרים ב-JAECOO 7 PHEV
משפחות תצפיתניות וסמב"ציות מנחל עוז לנשיא: "הן ראויות להכרה על גבורתן"
שנתיים אחרי הפיגוע הרצחני: שלושה אמבולנסים נתרמו לזכר בנות משפחת די
מקסימום שעות עבודה מותר להעסיק בני נוער לכל היותר 8 שעות ביום, ולא יותר מ־40 שעות בשבוע. במקומות שבהם עובדים 5 ימים בשבוע, מותר להעסיק נער במשך 9 שעות במשמרת - ובלבד שלא יחרוג ממכסת 40 השעות השבועיות.
הפסקות ביום עבודה שאורכו שש שעות עבודה ויותר, חובה לתת לבני הנוער העובדים הפסקה של 45 דקות למנוחה, מתוכן לפחות חצי שעה רצופה.
ניכויים מהשכר לבני נוער נער שמשתכר פחות מ־7,613 שקלים בחודש, ונערה המשתכרת פחות מ־8,516 שקלים בחודש, פטורים ממס הכנסה, מביטוח לאומי ומדמי בריאות. באשר לקנסות ולעונשים כספיים, כולל ניכוי בגין נזק כספי שנגרם בידי העובד, כל אלו נחשבים על פי חוק לניכויים שלא כדין, והם אסורים בהחלט. עם זאת, מובן שאם התגלה כי עובד מסוים גרם נזק במכוון, הוא חשוף לתביעה פלילית.
עבודה בלילה לפי החוק, אסור להעסיק בני נוער אחרי השעה 22:00. בקיץ אפשר להעסיק נוער עד 24:00, ובלבד שהמעסיק מספק לעובד הסעה לביתו. כמו כן, קיים איסור להעסיק בני נוער מתחת לגיל 16 אחרי 20:00.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו