אלאור אזריה פותח מאפייה: "זה הניצחון שלי"

שלוש שנים לאחר שריצה את עונשו בגין הריגת המחבל בחברון, אלאור אזריה פותח עסק בשם "בוטיק הניצחון" • "למרות שחיי נעצרו לתקופה, התקדמתי"

אזריה. שלם עם מעשיו, צילום: אריק סולטן
אלאור אזריה
 
כשלוש שנים לאחר שסיים לרצות את עונשו בגין הריגה של מחבל בחברון והתנהגות שאינה הולמת, באחת הפרשות הגדולות והשנויות במחלוקת במדינה בעשור האחרון, מספר אזריה מה עבר עליו בחייו מאז.
 
בראיון

אזריה מספר, בין היתר, על פרויקט כתיבת ספר שבו הוא ממוקד. לפני כשנתיים פתח בגיוס המונים לספר ששמו "מחושך אל אור", שהוא מקווה שיפורסם במהלך השנה הקרובה. לדבריו, הספר מיועד "להוכיח שאני זכאי. אני אראה שנעשה לי עוול. במדינה מתוקנת אפילו היו כאלה שהיה נכון להעמיד לדין על מה שעשו לי. בספר יופיעו עוד הרבה פרטים שלא היו ידועים עד היום".

בהתאם, אזריה מבהיר כי הוא שלם עם מעשיו. "תחזירי אותי לאותה סיטואציה בחברון, ואני פועל בדיוק אותו דבר, כי פעלתי כמו שצריך". את לימודי הקונדיטוריה סיים לפני כשנה, במגמה ללימודי פטיסרי, ולאחר מכן המשיך לקורס מתקדם בקונדיטוריה. את המאפייה ובית הקפה, במרכז מסחרי בשדרות בן־גוריון ברמלה, הוא פותח בשותפות עם אחיו הבכור, אדיר.

בשבועות הראשונים של שלב הרצת העסק ימכרו מאפים מספקים חיצוניים, "שבחרתי מאוד בקפידה", מדגיש. "לחמים, לחמניות, בורקסים, קרואסונים, עוגות מוס. בקרוב, בעזרת השם, אתחיל למכור גם מאפים וקינוחים שאני מכין: טארטים ומיני טארטים מתוקים, צ'ורוס, ומחלקה של מאפים ללא סוכר".

הראיון המלא בשבוע הבא במוסף יום העצמאות.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר