למרות הפסקת האש עם לבנון, לא רבים מתושבי מטולה חזרו אליה. היום (שבת) לאחר הירי לעברה מדרום לבנון, מבקרים בצפון את החלטתו של אלוף פיקוד צפון אורי גורדין להחזרת התושבים ואמירתו כי אין מניעה ביטחונית לחזור.
דוד אזולאי, ראש מועצת מטולה ביקר בחריפות את דבריו של גורדין. "שבע שיגורים. שתי נפילות בצד הלבנוני. אני וראשי ביטחון עוברים בית בית לראות מי נפגע. ושכולם מתגוננים", אמר לאחר האזעקות ביישוב. "זה ביחס ליהירות ושחצנות של אותו אלוף פיקוד צפון שאמר שאין מניעה ביטחונית לחזור . שמח שרק 10% חזרו כי היה ברור שזה המצב".
אזולאי אף שלח מעתב לראש הממשלה, אלוף פיקוג צפון והרמטכ"ל. "הבוקר קיבלנו הוכחה נוספת שחזרת תושבי מטולה למושבה אינה אפשרות סבירה לנוכח המצב הביטחוני. זו תחילת הנירמול של מה שהיה בדרום 23 שנים, נירמול של 'טיפטופים' שאנו תושבי הצפון ואזרחי מדינת ישראל לא ניתן לזה לקרות.
"קמנו לבוקר שבו האיום הביטחוני עליו אנו מתריעים התממש, זה יכול היה להיראות אחרת לו כל תושבינו היו כאן. אני קורא להנהגה לקבל החלטה אחראית שלא תהפוך שוב את תושבי מטולה לבני ערובה של פשרות ביטחוניות שתכלול תוכנית להחזרתם".
דובי אמיתי תושב מטולה התייחס גם הוא לאזעקות ואמר כי הוא רק פעולות צה"ל בתגובה לירי ייקבע את אופי הימים הבאים. "מדינת ישראל מתמודדת עם איומים מכיוונים שונים, לרבות ירי מרצועת עזה ומתימן, וייתכן שנתמודד גם ירי ספורדי מלבנון. דבריו של שר הביטחון, ישראל כ”ץ, כי 'דין ביירות כדין מטולה', משקפים גישה תקיפה כלפי האיומים מצפון. כעת, האחריות מוטלת על צה”ל, ופעולותיו הן שיקבעו את אופי הימים הבאים".
גם ראש העיר קריית שמונה אביחיּ שטרן הגיב לירי לעבר מטולה וביקר בחריפות את גורדין. "יש לי רק שאלה אחת לאלוף פיקוד צפון אורי גורדין שאמר שאין מניעה לחזור לצפון. האם אתה עדיין חושב כך?"
משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות הגיב גם הוא לירי וקרא לממשלה לפעול נגד חיזבאללה. "לא נאפשר שתושבינו שזה עתה חזרו לביתם יתמודדו שוב עם טראומות העבר. לא נתפשר בשום אופן על בטחונם ולא ניתן לנרמל את המצב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו