מנהלי בתי החולים בצפון התכנסו היום (רביעי) לפאנל מיוחד במסגרת משדר "חוזרים לצפון" של "ישראל היום", והדגישו את הצורך בחיזוק מערכת הבריאות בצפון כתנאי הכרחי להחזרת התושבים לאזור.
"אני חושב שהסיפור הזה של אי השוויון מלווה אותנו כבר יותר מדי שנים. מערכת הבריאות, בטח בתי החולים בצפון וזיו בפרט, עברו שינוי משמעותי בתקופת המלחמה. אם רוצים שתושבי הצפון יחזרו חייבים מערכת בריאות חזקה, שוויונית ומתקדמת כמו שיש בתל אביב", אמר פרופ' סלמאן זרקא, מנהל המרכז הרפואי זיו בצפת.
מנהל המרכז הרפואי פוריה, ד"ר נועם יהודאי, הדגיש: "זה לא פעם ראשונה שאני אומר - המפתח לחזרה של התושבים לצפון ומעבר לזה להגעה של אוכלוסיות חזקות וחדשות לצפון מדינת ישראל תלוי בשלושה גורמים - רפואה חזקה, חינוך חזק ותעסוקה".
סגן מנהל המרכז הרפואי נהריה, ד"ר צבי שלג, חשף את הפערים בשירותי הרפואה: "מתוך 23 מצנתרי מוח בישראל, רק ארבעה נמצאים צפונית לתל אביב ושניים דרומית לתל אביב. הגיעו אלינו 3,000 מטופלי טראומה מאז תחילת המלחמה. החשיבות של הפעלת מרכזי טראומה באזור היא קריטית."
"כשהשמיכה קצרה הפריפריה סובלת יותר," הדגיש מנהל המרכז הרפואי זיו, "יש לנו שיתוף פעולה מעולה עם פרופ' קרייס מנהל שיבא תל השומר, אבל צריך להחליט על סדר עדיפות לאומי בשביל שבוגרים יישארו בצפון. להביא רופאים מהמרכז לצפון זה כמו להעביר אותם למדינה אחרת - צריך תוכנית ממוסדת עם משאבים שנדאג למגורים, לחינוך ולכל מה שצריך".
אתגר כוח האדם
מנהל פוריה התייחס למחסור במקצועות הבריאות: "כשמדברים על כוח אדם באופן טבעי חושבים על רופאים, אבל הם לא המרכיב היחיד. הפערים האדירים בעולמות של מקצועות הבריאות בפריפריה - פיזיותרפיה, פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק. אני מאמין שהמפתח לשדרוג המערכת הוא לא רק פוקוס על רופאים אלא על כל מקצועות הבריאות כולל אחיות ומטפלים."
סגן מנהל בית החולים בנהריה הוסיף: "14 חודשים עובדי המרכז הרפואי נשארו בחללים מוגנים וטיפלו בפצועים. זה מייצר חוסן - מילה שחוקה. האמת לא פשוט, אבל זה מייצר הזדמנויות. אנשים רוצים לפתח ולהתפתח בצפון".
"הגיע הזמן להפסיק לדבר מה מגיע ולא מגיע", סיכם ד"ר יהודאי, "צפון המדינה הוא חשוב למדינת ישראל והוא זכאי לאותה רמה של טיפולים כמו במרכז הארץ".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו