זום אין - זום אאוט: מאחורי הקלעים של רגעי האושר ומפגש התצפיתניות עם משפחותיהן במחלקה, התחוללו מחלוקות בין דובר צה"ל ללשכת העיתונות הממשלתית, שהובילו לכך שצלמים של שני הגופים שהו במחלקה ותיעדו את השבות.
נזכיר כי טרם השחרור הנוכחי והקודם, התריעו גם במשרד הבריאות וגם במטה משפחות החטופים שיש לכבד את פרטיות השבות ובני משפחותיהן. הסיכום המוקדם היה שהצלמים היחידים שהותר להם לצלם את השבות מיד עם הגעתן למתחם הצבאי ברעים ובמסוק היו צלמי דובר צה"ל. בהמשך, במחלקת השבים, תיעדו צלמים מטעם לשכת העיתונות הממשלתית, והתמונות הופצו על ידי משרד ראש הממשלה. כך היה בשחרור הראשון בשבת שעברה.
עם זאת, מסתבר כי בשחרור ארבע התצפיתניות אתמול התגלו חילוקי דעות משמעותיים בנושא הצילום במחלקה, כאשר דובר צה"ל ביקש לתעד גם שם, ככל הנראה משום שמדובר בתצפיתניות.
לדברי עדי ראייה, המחלוקות בין הצדדים הגיעו עד ללשכת שר הביטחון וללשכת ראש הממשלה. לבסוף הושגה פשרה, ולפיה ינכחו במקום צלמים משני הגופים. כך, בסרטון שתיאר את השחרור במחלקה, נראים מלבד הצלם שצילם את הסרטון גם צלמת וידאו וסטילס של דובר צה"ל, צלם סטילס אזרחי, וצלם מטעם מנהלת החטופים שמתעד בטלפון נייד. בסך הכול נכחו במחלקה ארבעה צלמים שתיעדו את המשפחות ברגע האינטימי והרגיש.
גורם שהיה מעורב בשחרור הסביר שהדבר גרם לסרבול ולצורך בבקשת אישורים כפולים מהמשפחות להפצת הצילומים. כך, למשל, צילומים שנעשו בשעה 14:30 הופצו לתקשורת רק כעבור שלוש שעות.
בראיון הבוקר אצל אריה גולן ברשת ב', התבטא ד"ר ספי מנדלוביץ', המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, בנוגע לצילום חזרת ארבע התצפיתניות מהשבי, ואמר: "כל מה שנעשה הוא בהסכמה שלהן, אבל אני בהחלט חושב שאפשר לשפר את הדברים". חשוב להדגיש: משרד הבריאות כלל לא לקח חלק בנושא התיעוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו