מנהלת מחלקת השבות בבילינסון: "האווירה במקום מרגשת ומשפחתית, הן מדהימות"

לצד שיחות עם בני המשפחה ומפגשים מרגשים איתם, הצוות הרפואי במחלקה המיוחדת בביה"ח בילינסון ממשיך גם היום בביצוע מספר בדיקות לארבע התצפיתניות שחזרו מהשבי • "מצבן הרפואי הכללי הוא טוב", אומרת פרופ' נעה אליקים רז, ומוסיפה: "התכוננו לתרחישי קיצון ולדברים הכי גרועים - ולשמחתנו זה לא התממש"

ראיון עם מנהלת מחלקת השבים בבלינסון

לאחר שארבע התצפיתניות, לירי אלבג, קרינה ארייב, דניאלה גלבוע ונעמה לוי, הושבו לישראל במסגרת הפעימה השניה, האווירה במחלקת השבות בבילינסון המשיכה להיות היום (ראשון) משפחתית, שמחה ומוקדשת ברובה לשיחות עם בני המשפחה ומפגשים מרגשים איתם. כשלצידם גם מספר בדיקות.

נעמה לוי בבית החולים בילינסון, צילום: דובר צה"ל

"מצבן הרפואי הכללי הוא טוב ואנחנו ממשיכים לעשות בדיקות עומק לכל אחת. יש פרוטוקולים מפורטים שלפיהן אנחנו מטפלים", אומרת פרופ' נעה אליקים רז, מומחית ברפואה פנימית ומנהלת מחלקת השבות.

דניאלה גלבוע ומשפחתה בבילינסון, צילום: דובר צה"ל

על מה שקורה במחלקה, סיפרה: "האווירה במחלקה מרגשת ומשפחתית. לאט לאט מגיעים עוד מעגלים של משפחה וחברים. המפגשים סופר מרגשים. אנחנו מנווטים את התוכנית הרפואית בתוך המפגשים. מתאימים לכל אחת את הזמנים שלה. כך גם הבוקר כשהן התעוררו לבוקר ראשון במחלקה. נתנו לכל אחת לפי הקצב שלה. וגם הבדיקות נעשות לפי הקצב שלהן".

לירי אלבג מחבקת את הוריה, צילום: דובר צה"ל

לדבריה, "חלק גדול מההחלמה הוא לתת להן רגעים לעצמן. סדר היום במחלקה מנוגד לאינטואיציות שלנו כרופאים שאוהבים סדר ולוז מסודר. אבל כאן אנחנו תופרים את הבירור והטיפול לכל אחת לפי מה שמתאים לה".

קרינה ארייב, צילום: דובר צה"ל

פרופ' אליקים רז וציוותה לקחו חלק בטיפול גם בשבע נשים שחזרו עם ילדיהם לבית החולים שניידר בעסקה הקודמת. ומאז המשיכו להתכונן לכל תרחיש. "התכוננו לתרחישי קיצון ולדברים הכי גרועים ולשמחתנו זה לא התממש. הבחורות הללו מדהימות, מפגינות חוסן וממש גיבורות מלאות תושייה. קשה להאמין כמה תעצומות נפש יש להן. זה מרגש, הן ממש מדהימות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר