שבועיים לפני יום השואה הבינלאומי, גובר החשש בישראל מפני ארגונים פרו-פלשתינים שיפוצצו אירועים וינסו לשבש אותם, על רקע המלחמה המתמשכת בעזה. כבר עתה מזהים בישראל ניסיונות ללחוץ על עמותות וגופים לבטל אירועים כאלו, והצפי הוא שתופעה זו רק תלך ותגבר.
בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות צפויים לדון מחר (שלישי) בנוגע להיערכות משרדי הממשלה לקראת ציון יום השואה הבינלאומי, כשהשנה גם מצויין תאריך עגול – 80 שנה לשחרור אושוויץ. במרכז הדיון יעסקו חברי הכנסת בהיערכות המשרדים לאפשרות של פיצוץ אירועי יום הזיכרון לשואה כולל אפשרות לאלימות, כפי שהתרחש באמסטרדם לא מזמן.
כבר עתה יש ניצנים של ניסיונות לעצור ולמנוע אירועים לזכר השואה. בעיתון הטלגרף הבריטי דווח כי ועדת זכויות האדם האסלאמית (IHRC) פנתה ל-460 ארגונים ומוסדות חינוך וקראה להם להחרים את האירועים הרשמיים שיתקיימו במסגרת יום השואה הבינלאומי בבריטניה.
לטענת הארגון האסלאמי הקיצוני (IHRC), "לא מקובל מבחינה מוסרית שעזה לא נכללת כרצח עם לצד השואה". ארגון ה-IHRC הוקם בשנת 1997 והוא מתאר את עצמו כמלכ"ר ש"נאבק למען צדק לכל העמים". לטענתם הם מייעצים בין היתר למועצה הכלכלית חברתית של האו"ם.
יו"ר ועדת העלייה הקליטה והתפוצות, ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) אמר ל"ישראל היום" כי "יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין השנה בתקופה שבה ארגונים אנטישמיים ופעילי BDS מנסים לעוות את ההיסטוריה ולפגוע בזיכרון השואה".
"הקריאות להחרים את האירועים הרשמיים הן לא פחות מהתכחשות מחודשת לפשעי הנאצים, ניסיון ציני לנצל את זיכרון הנספים למטרות פוליטיות. ממשלת ישראל חייבת להוביל את המאבק נגד האנטישמיות ולוודא שהעולם יזכור את הלקחים ההיסטוריים שהשואה לימדה אותנו – ולעולם לא יחזור עליהם", הוסיף פורר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו