Loading...

עינב צנגאוקר, בתגובה למניעתה להיכנס לכנסת: "אמיר אוחנה בשירות נתניהו החליט להשתיק אותי"

עינב צנגאוקר לא הורשתה להכנס לכנסת: "אמיר אוחנה בשירות נתניהו החליט להשתיק אותי"

אימו של החטוף מתן צנגאוקר שהפכה לקול המוביל במחאה בדרישה לעסקת חטופים לא תוכל להכנס למשכן • מדוברות הכנסת נמסר: "על אף הבטחותיה החוזרות והנשנות, היא המשיכה להפר באופן חמור את הסדר במשכן" • יו"ר האופוזיציה לפיד: "החלטה עלובה ומבזה"

[object Object]

מפקד משכן הכנסת החליט למנוע את כניסתה לכנסת של עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר. זאת, לאחר שורה של אירועים חריגים והפרות סדר חמורות מצידה. ההחלטה התקבלה על אף מעמדה כאם חטוף ולמרות ניסיונות חוזרים ונשנים להגיע עמה להבנות.

עינב צנגאוקר זועקת מול השר אלקין%3A "הבן שלי חי אבל אתם ממשיכים להפקיר אותו%2C אתה לא שר המנהרות%2C אתה שר הכישלון"%2F%2F דוברות הכנסת

על פי הודעת הכנסת, "צנגאוקר הפרה באופן שיטתי את הסדר במשכן: היא שיבשה את פעילותן התקינה של ועדות הכנסת, ניסתה לתקוף אורח באמצעות בקבוק זכוכית, ואף איימה בנוכחות מפקד אבטחת המשכן כי הייתה דוקרת את אורח לו הייתה ברשותה סכין".

בכנסת מדגישים כי לפני קבלת ההחלטה נערכו עם צנגאוקר שיחות אישיות רבות במטרה לאפשר את המשך כניסתה למשכן. במסגרת השיחות התחייבה צנגאוקר כי האירועים לא יישנו, אך למרות זאת הם חזרו על עצמם.

ההחלטה על מניעת הכניסה נמסרה לצנגאוקר באופן אישי על ידי מפקד המשכן, שהסביר כי לנוכח התנהגותה לא נותרה בידיו ברירה אחרת. הכנסת הדגישה בהודעתה כי תמשיך לתמוך במשפחות החטופים, תוך שמירה על הנהלים, הסדר התקין ושלומם של באי המשכן.

צנגאוקר: "אוחנה מתחבא מאחורי משמר הכנסת בזמן שבני ושאר החטופים עוברים שואה"

בתגובה להחלטה אמרה צנגאוקר: "הבוקר תכננתי להגיע לכנסת כדי להגיש לעוצמי העיניים במשכן את דו"ח משרד הבריאות שמפרט על הגיהנום שמתן שלי ושאר החטופים עוברים בשבי. לצערי, אמיר אוחנה בשירות נתניהו החליט להשתיק אותי והוא מסרב לאפשר לי להיכנס ולהשמיע את הזעקה של מתן ושל שאר החטופים. יותר משנה שמסיתים נגד משפחות חטופים והיום בחסות הכנסת הופכים אותנו לאויב העם".

יו"ר הכנסת, אמיר אוחנה, צילום: דוברות הכנסת

"אמיר אוחנה מתחבא מאחורי משמר הכנסת בזמן שהבן שלי ושאר החטופים עוברים שואה במנהרות. אם הילדים שלך אוחנה היו נאנסים לא היית עולה לכנסת לזעוק ? אבל כשזה הילד של מי שהצביעה בשבילך ובשביל נתניהו אתה מונע כניסה לכנסת".

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד אמר בתגובה: "ההחלטה להצר את צעדיה של עינב צנגאוקר שבנה מתן חטוף בעזה ולמנוע ממנה כניסה לכנסת היא החלטה עלובה ומבזה. יו"ר הכנסת, שרי הממשלה וחברי הכנסת של הקואליציה צריכים לשמוע בהכנעה את הדברים שיש לה לומר ולהחזיר לה את בנה, לא להתקרבן כמו חבורת פחדנים".

במטה משפחות החטופים גינו את מניעת כניסתה של עינב צנגאוקר לכנסת. "עינב, אמו של מתן צנגאוקר, מגיעה לכנסת כדי להשמיע את זעקת בנה ושאר החטופים ולדרוש את השבתם. ההחלטה למנוע את כניסתה היא פגיעה בזכות הבסיסית של משפחות החטופים להשמיע את קולן במקום שבו מתקבלות ההחלטות הגורליות ביותר. בית הנבחרים חייב להיות פתוח תמיד עבור משפחות החטופים שנאבקות על הדבר הבסיסי ביותר - השבת יקיריהן הביתה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...