שרדו כדי לספר וליצור: במסגרת יום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל, התקיים הערב (רביעי) במרכז הבמה בגני תקווה יריד אמנות מיוחד תחת הכותרת "יוצרים תקווה", ביוזמת לוחמי היחידה הרב-ממדית איתי אטיאס ואלישע שמואליאן בשיתוף עיריית גני תקוה ועמותת "רפאים". היריד נוצר מתוך חזון להעניק חיבור, תמיכה ותחושת שייכות לנפגעי המלחמה.
איתי ואלישע נפצעו בעוטף וברצועת עזה. איתי נפגע בגבו ואיבד תחושה ברגלו, בעוד אלישע נפצע קשה בנפילה לפיר בלחימה בעזה. במהלך שיקומם הם גילו את כוחה המרפא של האמנות, מה שהוביל אותם להקים את יריד "יוצרים תקווה".
במרכז האירוע עמדו יצירות אמנות מרגשות שהוצגו למכירה על ידי פצועי צה"ל ושורדי מסיבת הנובה. היצירות, שכל אחת מהן מספרת סיפור אישי ועוצמתי, שיקפו את הכאב, השיקום התקווה והחוסן של היוצרים מאז טבח 7 באוקטובר.
מלבד יצירות האמנות, המבקרים ביריד זכו לחוות מיצגים בטכנולוגיית VR מתקדמת, בשיתוף ארגון "ISRAEL-IS". המיצגים אפשרו לחוות בצורה ייחודית חמישה סיפורי התמודדות מהלחימה, סיפור החטופים ויישובי ישראל.
היריד מציג את סיפוריהם המרגשים של משתתפים שהתמודדו עם אירועים טראומטיים ושיקמו את חייהם באמצעות האמנות והיצירה. רוני סיף, שנמלטה ממסיבת הנובה במהלך מתקפת הטרור, מצאה מפלט באמנות רוחנית ובמסע ריפוי במזרח.
יסמין מסטיי, שחוותה בריחה של שבע שעות תחת אש, מצאה באמנות תרופה לנפשה. רחלי נחמיאס, גם היא ממסיבת הנובה, עוסקת ביצירה ואופנה כדי להחזיר שמחה לחייה, ואופק ירושלמי הפך את העסק החדש שלו לאמצעי להתמודדות עם האובדן והזיכרון.
סיפורים נוספים כוללים את אריאל סעאת, שפנה לאמנות ולקעקועים כדי להתמודד עם פוסט-טראומה מפציעתו בכפר עזה ואובדן חבריו, וגם יעקב קרצ'ין, שהיה מצייר בקביעות במסיבות הנובה. בנוסף, ישנו הסיפור של רועי גולדברג מקיבוץ רעים, שמצא במוזיקה כלי לשיקום.
יהונתן בן שבת, שנפצע ברפיח בפיצוץ מטען ביום העצמאות, בונה מחדש את חייו באמצעות העסק האישי שלו. עדן כרמי, חיילת מילואים בגבעתי, שמכינה יצירות מעץ, עומר כהנא, שנפצע במלחמה, מוצא שקט וריפוי בעיצוב תכשיטים, ואילו דנה אופיר, תושבת גני תקווה שנפגעה בפיגוע דריסה בארמון הנציב, הנחתה את האירוע וסיפרה על מסע השיקום שלה ועל המשך דרכה כמאמנת כושר.
רה"ע גני תקווה, ליזי דלריצ'ה, אמרה בטקס ההוקרה: "היריד מציג סיפורים על אומץ לב, ערבות הדדית ועל תקומה. בתוך השיקום הפיזי והנפשי, היוצרים גילו את כוחה של האמנות שתחילה נראתה כפעילות שולית, אך במהרה הפכה לכלי משמעותי לעיבוד הכאב, ליצירת משמעות חדשה ולביטוי עצמי. גני תקווה תמיד הייתה ותהיה בית חם עבור מי שמחפש קהילה, ואנו גאים לארח את היריד".
מנכ"ל "ISRAEL-IS", נמרוד פלמח, הוסיף: "ב-7 באוקטובר חווינו זוועות שלא ניתן לתאר במילים, נחצה קו אדום עבור האנושות כולה. היה לנו ברור שאם לא נספר את הסיפור שלנו, אף אחד לא יספר אותו בשבילנו. לכן החלטנו לצאת בפרויקט ייחודי ומרגש בשם Survived To Tell - Be The Witness שמנגיש את אירועי 7 באוקטובר באמצעות חוויות VR".
לדבריו, "אנחנו שמחים לקחת חלק ביריד 'יוצרים תקווה' שתומך באמנים נפגעי מלחמה שמצאו את האמנות כדרך ריפוי ולשלב את סיפורי השורדים עם יצירות אמנות שמעוררות השראה. חשוב לנו לתמוך, להפיץ מסרים של תקווה וריפוי, ולהראות לעולם את העוצמה של האמנים שבחרו להפוך את הכאב ליצירה. זו הזדמנות עבורנו להראות שגם אחרי כל מה שעברנו, יש לנו הרבה מה לתת, ויש לנו קול שמגיע לעולם כולו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו