"זיכרונות חיינו טבועים בבתים האלה": בקיבוץ ניר עוז החל בהריסת הבתים לקראת יישובו מחודשת

בטקס פרידה של הקהילה, נהרס היום המבנה הראשון: "הגן הכחול" בו עברו 3 דורות של בני הקיבוץ • את מכת השופל נתנו פדויי השבי - יגיל ואור יעקב • מיכל עוזיהו, ראש מועצת אשכול החדשה: "ניר עוז הפכה לסמל של הטבח - אבל אנחנו הופכים אותה לסמל של רוח האדם ובחירה בחיים"

הריסת גן בקיבוץ ניר עוז // משה בן שמחון

לראשונה מאז שבעה באוקטובר, בקיבוץ ניר עוז החלו היום (חמישי) בהליך הריסה של מבנים שנפגעו במתקפה. זאת לאחר שחברי הקיבוץ החליטו לחזור ולהתגורר בקיבוץ.

הקהילה קיימה טקס פרידה והריסה של "הגן הכחול" - הגן המיתולוגי של הקיבוץ בו עברו 3 דורות שהתחנכו וחינכו.  את מכת השופל ביצעו אור ויגיל יעקב שנחטפו מביתם בקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר ואביהם יאיר יעקב נרצח וגופתו עדיין בשבי החמאס.

"ניר עוז תקום מחדש", אמר יגיל לאחר ההריסה.

יגיל יעקב, שנחטף מביתו בקיבוץ וחזר בעסקת הפעימות, נכנס לקבינת הדחפור והוביל את ההריסה // דוברות קיבוץ ניר עוז

מעל רבע מאנשי הקיבוץ נרצחו או נחטפו בשבת השחורה. הקהילה קיימה טקס לכבוד הריסת המבנים ופרידה כואבת מאנשי הקהילה הרבים שנהרגו בטבח הנורא בקיבוץ. 

"אנחנו נפרדים היום מהגן הכחול, מבנה שאין אחד מאינו שלא התחנך, ילדיו התחנכו בו, חינך, עבד בו או היה קשור אליו בדרך כלשהי", אמרה אסנת פרי, יו"ר הקיבוץ וניצולת הטבח הוותיקה שבעלה חיים פרי ז"ל נחטף ונרצח בעזה. "הרבה פרידות נכפו עלינו מאז 7 באוקטובר. פרידה מאהובים והיקרים לנו ביותר. מקרובי משפחתנו, מאנשי  קהילתנו, מאימהות ואבות, בנות ובני זוג, בנות ובנים, נכדות ונכדים. אין גבול לגעגועים ולכאב.

"היום אנחנו מתחילים בתהליך של פרידות נוספות. הריסת בתים היא פרידה עצובה וכואבת. אלו לא רק הבלוקים והרצפות והרעפים. אלו זיכרונות חיינו שטבועים בהם".

 

טקס פרידה מחברי קיבוץ ניר עוז שנרצחו ב-7 באוקטובר, צילום: ללא
הריסת מבנה "הגן הכחול" בקיבוץ ניר עוז, צילום: ללא

בשבת השחורה נחטפו 72 בני הקיבוץ, 29 מתוכם עדיין נמצאים בשבי. "אנחנו עדיין מחכים ל-29 החטופים שלנו שנמקים במנהרות בעזה ומופקרים יום יום לסכנת חיים ולתנאים בלתי אנושיים", הוסיפה פרי. "לא נוכל לשקם את חיינו בלעדיהם!".

"במקום הזה גידלתי את הילדים שלי בשנים הראשונות שלהם", אמרה אמרה מיכל עוזיהו, ראש מועצת אשכול החדשה. "מאוד כואב להיות הרגע ההיסטורי עצמו אבל אתם כותבים פה היסטוריה ועיני כל מדינת ישראל וכל העם היהודי נשואות לאשכול בכלל ולניר עוז בפרט, כי לצערינו הרב אין שני לניר עוז", אמרה והוסיפה כי "ניר עוז הפכה לסמל של הטבח אבל אנחנו הופכים אותה לסמל של רוח האדם ובחירה בחיים".

מבנה בניר עוז שנהרס ב-7 באוקטובר, צילום: ללא

רון בהט, פרוייקטור שיקום ניר עוז. "בלב כואב הגענו לרגע בו צריכים להתחיל להיפרד, 'הגן הכחול' הוא המבנה הראשון שאנחנו נפרדים ממנו. הפרידה היא תחילתו של זמן חדש, זמן מעבר. עצב ותקווה. עצב על החיים שהיו ולא יחזרו, על כל האנשים בטוהים שנלקחו מאיתנו, לגעגוע לבית שאיננו. תקווה שהחטופים יחזרו כבר ובמהרה, תקווה שניר עוז תיהיה בית לכל מי שייבחר. תקווה שכל קהילת ניר עוז באשר היא תשוב לשגשג, תקווה לקיבוץ חי מומח ומעורר השראה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר