בשנים האחרונות גדלו מאוד התקנים לגיוס שוטרים חדשים. מדובר בתהליך שהחל בממשלה הקודמת וגבר בממשלה הנוכחית, בעקבות ההחלטה להקים את המשמר הלאומי ולאייש את תחנות המשטרה שהוזנחו.
השבוע התגייס השוטר ה־3,000 מתחילת השנה, ועד סוף השנה המשטרה צפויה לגדול בכ־1,600 שוטרים נוספים. בשנה שעברה התגייסו כ־2,700 שוטרים.
כיום, שוטר מתחיל משתכר 11,450 ברוטו - 16% יותר מלפני שנה וחצי. עם זאת, המשטרה עדיין לא מצליחה לשכנע את החרדים להצטרף לשורותיה. השנה התגייסו למשטרה רק 58 שוטרים חרדים, לעומת 73 ב־2023. ירידה בגיוס נרשמה גם בקרב המוסלמים, אך מספר המתגייסים הוא יותר מפי שניים מהחרדים. 126 מוסלמים התגייסו השנה, לעומת 165 ב־2023. אצל הנשים חלה עלייה מינורית: 1,172 נשים התגייסו השנה, לעומת 1,151 ב־2023.
מסקרים שערכה המשטרה עלה כי הרצון של המתגייסים החדשים, מכלל המגזרים, הוא למצוא אתגר בעבודה, להשתכר שכר הולם - ולישון בעיקר בבית.
שינויים בהכשרה
מגמה זו הובילה את המשטרה לבצע שינויים במתווה ההכשרה: לעומת הכשרה של שבעה חודשים לפני שנתיים, ההכשרה כיום כוללת לינה בבית הספר לשוטרים, ולאחר מכן חניכה בתחנות המשטרה הסמוכות לביתם של השוטרים.
השינוי חולל מהפך גם בקרב נשים נשואות וגברים נשואים. "אם פעם קיבלנו תשובה שלילית, זה השתנה בזכות הקרבה לבית. כחלק מהרצון להמשיך לגייס חרדים ומוסלמים, המכללה הלאומית לשוטרים התאימה את עצמה לאורחות חייהם - החל מאוכל המסופק ברמות כשרות שונות ועד קורסים רלוונטיים שנפתחו בהתאם לאוכלוסיהת", אומר נצ"מ מאיר מינקר, ראש מחלקת גיוס במשטרה.
וגם: חוקרות חרדיות
לפני ארבע שנים החל פיילוט להכשרת חוקרות חרדיות, שהוכיח את עצמו. הן מוצבות ביישובים שבהם יש פחות תלונות על הטרדות מיניות.
הבעיה של המתגייסים המוסלמים החדשים היא אי־ידיעת השפה העברית ואי־שירותם בצבא. לשם כך קיים במכללה לשוטרים ענף העוסק בשיפור השפה העברית ובמתן כלים להבנת העולם הביטחוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו