בקרוב תיפתח רשמית עונת הקטיף של האבוקדו, ובקיבוץ נירים המטעים שנפגעו קשות באירועי ה-7 באוקטובר מניבים היום זנים שונים של אבוקדו שיצאו בקרוב לשיווק.
השבת השחורה פגשה את החקלאים של הקיבוץ באין אונים, כאשר כבר למחרת פונו כל תושבי נירים לאילת, מבלי לדעת מה עלה בגורל האבוקדו, הגד"ש והרפת. מלבד מחשבי ההשקיה שסימנו היכן פסקה זרימת המים, הם לא היו מודעים עדיין לנזקים שהתגלו רק בהמשך. בפועל, היו חלקות שלא קיבלו מים במשך כ-20 ימים ברציפות.
ימים ספורים לפני ה-7 באוקטובר התבצע קטיף של 30 טון אבוקדו שנותר בבית האריזה הסמוך לקיבוץ והוגדר כשטח צבאי סגור, לכן לא היה ניתן לדעת האם נשמרו ובאיזו אופן. בהמשך, באמצעות סיוע של "אחים לנשק" נתרמה הסחורה לנזקקים.
לימים התברר שעבודות הטנקים פגעו במטעים ובאיכות הפרי בגלל כמויות האבק, התאילנדים עזבו בחזרה לארצם ולא היה צפי חזרה לעבודה. היו נזקים ישירים הקשורים להשקיה, צנרת, עצים שרופים וכאלה שידעו לכמת רק בהמשך, בעקבות העובדה שלא יכלו לגזום ולקטוף לאורך זמן. את תוצאות הנזקים הללו יגלו בעונת השתילה בקיץ הבא. לאט לאט החלו מתנדבים רבים להגיע לסייע יחד עם עובדים שנשכרו במיוחד ובמשך חודשים הצליחו לשקם את המטעים.
בישראל אפשר למצוא אבוקדו כמעט כל השנה, אבל העונה הרשמית של הפרי מתחילה כעת וצפויה להסתיים לקראת האביב. בנירים גדלים רוב הזנים שיש בארץ, כאשר העיקריים ביניהם הם מה שמוכר לצרכנים כאבוקדו הקטן השחור וזה הירוק החלק. בקיבוץ יש כ-1000 דונם של אבוקדו, שהותיק ביותר הוא חלקת ניסוי ששתלו בשנות ה-60. ביניהם גם 140 דונם משנות ה70 המאוחרות וכ-700 דונם משנות האלפיים ואילך.
היום, שנה אחרי, תושבי נירים וביניהם אנשי האבוקדו מתגוררים בדירות הזמניות שלהם בבאר שבע ועושים את הדרך מדי יום כדי לטפל, להשקות, לגזום ולקטוף את האבוקדו שצמח מבין ההריסות, בתקוה שיוכלו לחזור בקרוב לנירים, למקום שמאז ולעולם ירגיש בית. בקרוב יגדלו את המטעים בקיבוץ בעוד כ-200 דונמים ובנובמבר הקרוב יתחיל קטיף מלא.
בר חפץ, מנהל מטעי האבוקדו בנירים: "אנחנו עם הפנים קדימה להגדלת השטח בקיץ הקרוב ומקוים שזה יהיה אחד מבין אבני הדרך שיחזירו אותנו בסופו של דבר הביתה".