עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, הגיבה הצהריים (שבת) לניסיון החיסול של מפקד הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד דף. הדיווחים על חיסול הגיעו כאשר משפחות חטופים צעדו לירושלים בקריאה לקדם עסקה לשחרור החטופים והפסקת אש, זאת על רקע הדיווחים על פריצת דרך במגעים.
"כולנו בעד לבוא חשבון עם מרצחי החמאס, אבל לא על חשבון חיי היקרים שלנו והסיכוי שלנו לקבל אותם חזרה", אמרה צנגאוקר, "אם מוחמד דף חוסל כשהעסקה על השולחן, ונתניהו לא קם עכשיו ואומר שהוא מוכן לקבל את העסקה, גם במחיר סיום המלחמה, זה אומר שהוא ויתר על מתן שלי ועל שאר החטופים. אנחנו כפסע מעסקה וזה עלול להתפוצץ לנו בפנים. אנחנו נאבקים יום-יום כדי להשיב את הילדים והמשפחות שלנו הביתה".
את דבריה חתמה בקריאה להמשיך בשיחות ולהגיע לעסקה: "נתניהו, אל תקבור את החטופים. צא לציבור עכשיו ותכריז שאתה תומך בעסקה שעל הפרק בלי חירטוטים ותנאים חדשים. קיבלת את תמונת הניצחון. עכשיו די לטרפד, תביא עסקה".
בכניסה לעיר נשאה צנגאוקר דברים לצועדים: "לך נתניהו אני אומרת- אנחנו תוך שעתיים-שלוש נגיע אל מול המשרד שלך בירושלים: אני מבקשת ממך שתשמע את הקול של הציבור הישראלי. רוצים את החטופים בבית. רוצים את הפסקת המלחמה. לפי מה שאנחנו יודעים. נתניהו, כנראה היום קיבלת את תמונת הניצחון שלך. נותרה לך החלטה אחת לקבל: עסקת חטופים עכשיו!"
אחותו של מתן, נטלי צנגאוקר, כתבה בגרפיטי על גשר המיתרים בכניסה לעיר כשהיא נתלית בסנפלינג: "די לטרפד". בהמשך יגיעו הצועדים לבית רה"מ בירושלים שם יערכו הפגנה.
מטה משפחות החטופים מסר בעקבות הידיעה על ניסיון החיסול: "בעקבות האירועים האחרונים ברצועת עזה, המשפחות מזכירות לראש הממשלה נתניהו כי אין ולא יהיה ניצחון לפני שיחזיר את כל 120 החטופים הביתה.
"אדוני ראש הממשלה, עסקת נתניהו נמצאת בישורת האחרונה לחתימה ולהחזרת החטופים הביתה, זה הזמן להורות לצוותי המו"מ להגיע להסכמות ולהחזיר את כולם הביתה, את החיים לשיקום ואת החללים והנרצחים לקבורה בארצם. אנחנו מחכים להם כבר 281 ימים. הגיע זמן חטופים".
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
הצעדה צפויה להגיע בשעות הקרובות לירושלים והממשתתפים צפויים להפגין בשעות הערב מול בית רה"מ. במקביל, תיערך העצרת השבועית בכיכר החטופים בת"א, שם צפויות לשאת דברים עמית סוסנה וגבריאלה ליימברג ששוחררו במסגרת עסקה עם חמאס ואנדריי קוזלוב שחולץ מהשבי במבצע ארנון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו