תרגיל צה"לי בגולן. צילום: GettyImages

שליש מהישראלים: לתקוף מיידית בלבנון

סקר מטעם המכון למדיניות העם היהודי: 63% מהישראלים מודאגים מהאפשרות שישראל תהפוך למוקצה במדינות המערב • רוב הציבור מודאג ממצב הלכידות בארץ • רק 43% מהנשאלים מביעים אמון במפקדי צה"ל

36% מהיהודים תומכים בתקיפה מיידית של חיזבאללה בלבנון - כך עולה ממדד החברה הישראלית של המכון למדיניות העם היהודי (JPPI). 37% מהישראלים מעדיפים שלטון אזרחי של פלשתינים וגורמים ערבים נוספים עם שליטה ביטחונית ישראלית ביום שאחרי המלחמה. לצד זאת, 63% מהישראלים מודאגים מהאפשרות שישראל תהפוך למוקצה במדינות המערב.

לפי הסקר, 82% מהיהודים ו-78% מהערבים מודאגים או מודאגים מאוד ממצב הלכידות החברתית במדינה. לפי המדד, 56% מהיהודים טוענים שמקור המתח העיקרי המערער על הלכידות החברתית הוא הקיטוב בין ימין לשמאל. לעומת זאת, 55% מהערבים סבורים שמקור המתח הוא הוא יחסי יהודים-ערבים. שיעור הערבים והיהודים המאמינים בעתיד משותף לשתי הקבוצות עומד על 67% ו-64% בהתאמה.

תיעוד%3A צה״ל תקף יעדי טרור של חיזבאללה בלבנון %2F%2F צילום%3A דובר צה"ל

נמשכת הירידה באמון הציבור בממשלה ובצה״ל: לעומת 49% שהביעו אמון במפקדי צה"ל במרץ, 43% מביעים בהם אמון היום. רק 26% מהנסקרים מביעים אמון בממשלה. כמו כן, שבעה מבין 10 ישראלים מגדירים את רמת האמון שלהם בראש הממשלה מאוד נמוכה או די נמוכה. 59% הגדירו את רמת האמון שלהם בראש הממשלה כנמוכה מאוד.

נשיא המכון, פרופ' ידידיה שטרן, אמר: ״רוב גדול מהישראלים חש שהלכידות החברתית בינינו פגומה. הם גם אינם רוחשים אמון לממשלה. אלו מכשולים שיש לתקנם כתנאי לעמידה שלנו באתגרים הקיומיים הנוכחיים. אכן, רק ביחד ננצח, ועל ההנהגה לפעול לחידוש הלכידות והאמון בקרבנו״.

הסקר נערך באמצעות פאנל מקוון של המדד ואפקאר. לקחו בו חלק 601 מרואיינים יהודים ו-202 מרואיינים ערבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...