שוטרים בהפגנה בקפלן (להמחשה, למצולמים אין קשר לכתבה). צילום: AFP

ביקורת על אלימות המשטרה ותקיפת הרופא: "לא נהסס לנקוט בצעדים עד כדי השבתת המערכת"

שר הבריאות, אוריאל בוסו: "הצלת חיים וכל טיפול רפואי קודמים למחויבות של השוטרים לשמור על הסדר הציבורי" • יו"ר ההסתדרות הרפואית תקף: "אני קורא לפעול מול המשטרה והמשרד לביטחון לאומי כך שכל שוטר ושוטרת ילמדו לעומק את חומרת המקרה" • יאיר לפיד: "זו לא המשטרה של בן גביר"

[object Object]

תגובות סוערות במערכת הבריאות ובמערכת הפוליטית למעצרו של ד"ר אודי בהרב שהעניק אתמול (שבת) טיפול רפואי ועזרה ראשונה למפגינה שנפצעה במהלך ההפגנה בקפלן, ונעצר באלימות קשה מצד המשטרה

עימותים בהפגנה נגד הממשלה בת"א - הופעלה מכת"זית %2F%2F אבי כהן

אלימות הופנתה גם כלפי נשות בריאות הנפש שלבשו אפודי זיהוי ובכל זאת נהדפו בגסות על ידי השוטרים במקום. ד"ר בהרב שוחרר רק לפנות בוקר כשהוא חבול, טרם ננקטו צעדים כלשהם כנגד השוטרים שפעלו באלימות כלפיו. 

שר הבריאות, אוריאל בוסו, אמר: "אני רואה בחומרה את המעצר של הרופא בעודו מטפל במפגינה שנפצעה. גם בעת לחץ והתלהטות יצרים, הצלת חיים וכל טיפול רפואי קודמים למחויבות של השוטרים לשמור על הסדר הציבורי. אני קורא למפקדים לחקור את האירוע, לחדד את הנהלים ולוודא שמה שראינו אמש לא יקרה שוב".

פרופסור ציון חגי (ארכיון), צילום: יוסי זליגר

יו״ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, פנה לשר הבריאות, כשלטענתו מעצר הרופא נבע רק משום שביקש להעניק טיפול רפואי. הוא תקף את המשטרה: ״אנו דורשים שהמערכות האמונות על האכיפה יטפלו במלוא החומרה המתבקשת. אני קורא לכך כמי שאמון על מערכת הבריאות בישראל, לפעול מול משטרת ישראל והמשרד לביטחון לאומי כך שכל שוטר ושוטרת ילמדו לעומק את חומרת המקרה". הוא ביקש להדגיש כי "הצלת חיים וכל טיפול רפואי הוא ערך עליון הקודם לכל".

בסיום דבריו, חידד ואיים: "אני מבקש לחזור על המסר שהעברתי כבר אמש, לפיו ככל שהמערכות האמונות על האכיפה לא יטפלו במקרה הזה במלוא החומרה המתבקשת, לא נהסס לנקוט בצעדים ארגוניים עד כדי השבתת המערכת אין לנו שום כוונה לעבור על כך לסדר היום״.

מעצרים בקפלן (ארכיון), צילום: ללא קרדיט

"מחייבת בדיקת עומק מקיפה"

נשיא המדינה יצחק הרצוג, נאם היום בטקס "יום האחדות" בירושלים והתייחס לאירועים: "התמונה של הרופא שנעצר בכוח הזרוע על ידי המשטרה בהפגנה אמש, בעת שהעניק טיפול רפואי, מטרידה אותי מאד ומחייבת בדיקת עומק מקיפה. היא מצטרפת לתמונות, פניות ותלונות המגיעות לפתחי בתקופה האחרונה, מקרב אזרחים מקבוצות שונות באוכלוסייה ומגוונות, שסובלים מתופעה דומה".

הנשיא הרצוג, צילום: מעיין טואף/לע״מ

עוד הוא הוסיף: "אין ספק שהשמירה על החוק, הסדר וביטחון הציבור היא אתגר משטרתי עצום בעת הזאת, ואני מעריך מאוד את המסירות וההקרבה של השוטרים בכל אתר ואתר, ואני אומר זאת לא אחת. אבל אני סבור שעל המשטרה להפנים את הביקורת, ולדאוג למימוש אחריותה בכלים רגישים ומידתיים. במיוחד בעת המתוחה והכואבת הזאת".

גם ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס להתנהלות המשטרה: "פניתי לפני זמן קצר ליועצת המשפטית לממשלה בדרישה להפעיל את סמכותה ולהנחות את המשטרה לפעול עפ"י החוק ולאפשר שמירה על חופש הביטוי והמחאה. התנהלות המשטרה חצתה כל גבול. זו העת לנהל פיקוח ובקרה על התנהלות השוטרים ולהזכיר להם שזו לא המשטרה של בן גביר. זו משטרת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...