אחרי מצלמות גוף לשוטרים, במשטרה נערכים להתקין מצלמות גוף גם על סוסי המשטרה. הסיבה: הפרשים והסוסים הפכו בחודשים האחרונים יעד לפגיעה במהלך המחאות וההפגנות ברחבי הארץ, ובמשטרה הגיעו למסקנה שהצבת המצלמות על הסוסים תרתיע מפגינים ותספק תמונה רחבה ואמינה יותר לגבי אירועים שבהם נעשה ניסיון לפגוע בסוסים.
"המטרה היא לקבל תמונה רחבה יותר גם במקרים שבהם אנשים עומדים בסמיכות לסוסים ומנסים לפגוע בהם", אומר מפקד מערך הפרשים הארצי, רפ"ק שלום אהרון.
צוואר הסוס מסתיר
כחלק ממדיניות המשטרה לצייד שוטרים במצלמות גוף נעשה ניסיון לספק מצלמות גוף גם לפרשים, אך עד מהרה התברר שהן אינן יעילות. מוט הצוואר של הסוס וראשו לא אפשרו לספק תמונה מלאה ממצלמה המותקנת בחלק הגוף העליון של הפרש.
לנוכח זאת, המפכ"ל וראש אגף מבצעים הורו למצוא פתרון אחר. בשלב הראשון הוחלט להתקין מצלמות על קסדות הפרשים, ולדברי אהרון, נערכים ניסויים להצבת מצלמות גם על הסוסים.
בינתיים, הוחלט להציב שתי מצלמות על כל קסדה של פרש - אחת שמצלמת את האירועים מלפנים ואחת שמצלמת מאחור. מדובר במצלמות המספקות תמונה יציבה למרות תנועת הסוס, עם יכולת שמע וצילום לזמן ממושך ביום ובלילה ובכל תנאי מזג אוויר. "בסוף מדובר בכוח מקצועי שיודע לבצע פעולה כירורגית בתוך המון", אומר אהרון, "לחצוץ, להדוף, לבלום תהלוכות ומחאות".
המצלמות שופכות אור
"כשמפגינים יורדים לאיילון, אנחנו חייבים לנוע עם פרשים כדי לחסום אותם ולאפשר תנועה", הוא מוסיף. לגבי הטענות על פגיעת סוסים במפגינים, הוא אומר: "המצלמות יאפשרו לנו לתחקר את עצמנו, ללמוד מה עשינו נכון והיכן טעינו".
"בסופו של דבר, אין כיסוי מלא. אם אדם עומד מאחורי קהל וזורק לפיד לעבר פרש, לא תמיד נקלוט את זה במצלמה. אבל בזכות הצילומים אנחנו יכולים להציג אירועים שקרו אחרת. מטרת העל שלנו היא שכלל המשתתפים בהפגנות יחזרו הביתה בשלום. היו מקרים שמפגינים טענו שנפגעו מעבודת הפרשים או הסוסים, וראינו שלא כך הדבר. המצלמות שופכות אור על תלונות שווא של מפגינים".
לדברי רפ"ק אהרון, עד עתה מתוך כ-70 סוסים נפגעו בודדים, והפגיעות בפרשים היו מינוריות. עם זאת, לדבריו, "במהלך ההפגנה בירושלים הושלך לפיד לעבר פרש, וזיהינו ניסיונות ממוקדים לפגוע בסוס ובפרש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו