בני משפחות הרוגי אסון מירון נועדו אתמול (שני) עם חברי ועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון במשרדי הוועדה בירושלים. חברי הוועדה מסרו העתקים מהדו"ח הסופי לבני המשפחות, והביעו השתתפות בצערם הכבד ותקווה כי הדו"ח יהיה כלי לתיקון ושינוי עתידי.
בני המשפחות אמרו לחברי הוועדה כי יעשו כל שביכולתם כדי להביא לכך שההמלצות המערכתיות המפורטות בדו"ח יאומצו על ידי הממשלה וייושמו בפועל. בימים הקרובים צפויות המשפחות לקיים פגישות בנושא עם חברי כנסת ואישי ציבור.
לאחר פרסום הדו"ח, פנו המשפחות ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, בדרישה לפעול לפי המלצות הוועדה ולבחון את חידוש החקירה הפלילית נגד המעורבים באסון. ישעיהו פוגל, שבנו ידידיה נספה באסון, אמר ל"ישראל היום": "עצם קיום הפגישה היה מאד מכובד ומשמעותי עבורנו".
"חברי הוועדה השתתפו בצערנו בצורה מכובדת, והסבירו על גבולות הגזרה של וועדת חקירה. הם ציינו שיש 18 מוזהרים בדו"ח, כאשר לחלק מהם נקבעו דברים שמן הראוי שהיועמ"שית תגיש נגדן כתבי אישום. בינהם כמה קציני משטרה, חלקם סיימו את תפקידם".
"ביקשנו מהוועדה שנציג ממשלתי מכל משרד יקרא את הדו"ח. ביקשנו שילמדו אותו לעומק כדי שדברים מחרידים כאלה לא יקרו שוב. כשדיווחו על האסון היו בעיות רבות של חוסר תקשורת. לדוגמה, הקצין שדיוח בהתחלה על האסון, לא הגיע למקומות הנכונים. המטרה שלנו כעת היא קדימה, לוודא שמפיקים לקחים".
טום כהן, אביו של שמואל אליהו שנהרג באסון מירון אומר לנו גם הוא: "המפגש עם חברי הוועדה היה מאד מרגש. פעם ראשונה שהם רואים אותנו אחרי שלוש שנים שהם עובדים על הדו"ח. פעם ראשונה שהם פוגשים את מי שעבדו למענם כל כך הרבה זמן. המשימה הבאה מבחינתנו אחרי פרסום הדו"ח והבנת משמעותו המעשית, היא לחכות את השבועיים האלה בו הממשלה אמורה לקבל החלטה כיצד היא מיישמת את ההמלצות. כפי שהבטיח נתניהו".
"המשטרה לדוגמה, הוציאה הודעה מיד, שהם מקבלים את ההמלצות, ומטמיעים אותם ארגונית. יש הרבה מאד דברים מצילי חיים שמיושמים בעקבות האסון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו