ברקע הקריאות לשנות את חוק הלאום כך שיכלול גם את בני העדה הדרוזית בישראל, אומרים בכירים במשטרה כי המושג "אחים לנשק" קיבל ביטוי ביתר שאת במלחמה. "השבת השחורה היתה שחורה לכל בני העדה הדרוזית, נלחמנו למען המדינה שלנו שאותה אנחנו אוהבים", אומרים שוטרים דרוזים שלחמו במחבלים.
במשטרה משרתים כ־1,500 דרוזים. רס"ר חוסאם שומרי, רס"פ יחידת אלון שבחטיבה הטקטית של מג"ב, רס"ל עלא עזאם ותורכי אבו שאח, לוחמים בחטיבה הטקטית של מג"ב, נלחמו בזירת הדרום בכמה מוקדים, ובהם בקיבוץ ניר עם, שבו לחמו מול מחבלי חמאס וחילצו חיילים ואזרחים ישראלים, שם איבדו את חברם רנ"ג רומן גנדל ז"ל שנפל בקרב.
רס"מ שומרי, תושב כסרא, ששניים מאחיו משרתים במג"ב ואח נוסף בשב"ס, היה עם חבריו בין הראשונים שהוקפצו לדרום. הם נתקלו תחילה במחבלים סמוך לשדרות ומשם המשיכו לניר עם. "כשהגענו דרך המטעים, צעק אחד התושבים שיש מחבלים ביישוב. רק אז התחלנו לקלוט שמדובר בסיפור מורכב", הוא אומר, "ניהלנו קרבות מול המחבלים תוך כדי חילוץ פצועים תחת אש".
מפקד החטיבה הטקטית, ניצב משנה ירון דהן, אומר כי השוטרים הדרוזים בחטיבה "לחמו בנחישות כאשר השליחות מפעמת בדמם, בין בני העדה למדינה נכרתה כבר מזמן ברית דמים המוכיחה את עצמה כברית חזקה המהווה דוגמה ומופת".
"אנחנו חלק מהמדינה ואנחנו אמונים על שמירתה", אומר רס"מ שומרי. "אצלנו לא אומרים חמאס אלא דאעש. אלו מעשים של דאעש שמזעזעים את הלב אצל כולנו. כשהתגייסתי למשטרה ידעתי שאני צריך לשמור על ערכים ואהבת המדינה, לא חלמתי על אירוע כזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו