הסיפורים היפים על יוזמות ההתנדבות ששטפו את הארץ, ממשיכים.
מרגש: ביקשו ברשתות החברתיות להשלים מניין - אלפים התייצבו | צילום: תומר בינשטוק
רוכבים למען ילדי העוטף
"אנחנו נוסעים מגדרה ועד זכרון יעקב להביא אופניים. יש לנו שתי סדנאות שמחדשות את האופניים לגמרי, בבית עובד ובגבעת ברנר"
גל העזרה לתושבי עוטף עזה כולל בתוכו יוזמות מרגשות רבות, שבהן גם היוזמה של קבוצת האופניים "כן ולא" מהמרכז לכלבי נחייה בבית עובד. אנשי הקבוצה, שבדרך כלל עושים טיולי אופניים עם אנשים עם לקויות ראייה, הכריזו כי ישמישו ויתקנו אופניים שנותרו ללא שימוש עבור ילדי עוטף עזה.
יובל נקל, תושב גדרה שמרכז את פעילות איסוף האופניים להשמשה בעירו, מסביר: "בדרך כלל אנחנו עושים מסעות אופניים עם אנשים לקויי ראייה, אבל עכשיו אי אפשר לעשות טיולים, ולכן החלטנו לצאת ביוזמה חדשה שהיא איסוף אופניים ישנים והשמשתם עבור האנשים מעוטף עזה. אנחנו משמישים אופניים לילדים, לבני נוער ולמבוגרים".
במסגרת היוזמה נאספו עד היום כבר יותר מ־100 זוגות אופניים. מתנדבי הקבוצה נוסעים ברחבי הארץ כולה כדי לאסוף אופניים ישנים עבור אנשי העוטף. "אנחנו נוסעים מגדרה ועד זכרון יעקב להביא אופניים לילדים. יש לנו שתי סדנאות שממש מחדשות את האופניים, סדנה אחת נמצאת בבית עובד וסדנה אחרת היא האופנייה בקיבוץ גבעת ברנר", הוא אומר.
השמשת האופניים האינטנסיבית אפשרה לאנשי קבוצת האופניים לחלק כבר 50 זוגות אופניים, 25 מהם בטבריה ו־25 בשפיים.
"הגענו אתמול לטבריה, לאנשי היישוב אור הנר, שנמצאים שם. הם מאוד שמחו. במקביל הועברו 25 זוגות לתושבי העוטף שמצאו מקלט בשפיים. חשוב לי לציין שאנחנו נגיע לכל מקום בארץ, גם כדי לאסוף אופניים וגם כדי לחלק אותם. אם יהיה מישהו שירצה אופניים והוא נמצא באילת - אנחנו נגיע אליו. יש לנו צוות נהגים שעושה את זה", מספר נקל.
ההשמשה של זוגות האופניים עולה לקבוצה כסף רב, והיא פונה לציבור בבקשת תרומות. ניתן לתרום למימון הפעילות עבור פרויקט "אופניים לתושבי העוטף" דרך המרכז הישראלי לכלבי נחייה, בנק לאומי 10 סניף 725 חשבון 1104215. יש לכתוב שהתרומה היא עבור פרויקט אופניים לתושבי העוטף.
חבילות מזון וערכות חירום לממ"ד לשורדי שואה
בעקבות המלחמה בדרום ובצפון, בימים אלה מחלקת הקרן לרווחת נפגעי השואה 4,000 חבילות מזון ו־1,000 ערכות חירום ושמיכות לשורדי השואה, שלא יכולים לצאת מביתם מסיבות ביטחוניות, פיזיות או נפשיות.
מארז החירום מכיל רדיו וסוללות, ערכת עזרה ראשונה ותאורת חירום. חבילות המזון, בשיתוף לקט ישראל, כוללות מוצרי יסוד שניתן לשמור בממ"דים, ושמאפשרות לשורדים להימנע מיציאה מהבית לצורך הצטיידות במזון. כמו כן, חולקו כ־500 ארוחות מוכנות לחימום מיידי לשורדים שאין באפשרותם לבשל.
באמצעות רשת של מאות מתנדבים, נערכו כבר יותר מ־5,000 שיחות טלפון לשורדי השואה כדי לברר את מצבם ואת צורכיהם ולהפיג את בדידותם בימים קשים אלה, ונעשה שינוע של חבילות הסיוע לבתיהם. אתי פרחי, מנכ"לית הקרן: "זו האחריות שלנו לדאוג לשלומם של שורדי השואה תמיד, ובמיוחד בזמן מלחמה. הסיוע שנתנו עד כה הוא סיוע ראשוני, ונמשיך לבדוק צרכים בשטח ולספק מענה בהתאם".
הקרן לרווחת נפגעי השואה ממשיכה לפעול גם בימים אלה, ולתת מענה לצרכים השוטפים של שורדי השואה. בטלפון: 03-6090866, ובפייסבוק: הקרן לרווחת נפגעי השואה. בקרן מבקשים את הסיוע של הציבור הרחב בתרומות ובהתנדבות. ניתן להירשם להתנדבות ולתרום דרך אתר הקרן, או דרך אפליקציית פייבוקס במתחם העמותות.
סיירת המקלטים
חניכי המכינות הקדם־צבאיות נרתמו לפרויקט "עיר מקלט", שמנקה ומשמיש מקלטים ישנים בצפון הארץ. הזנחת המקלטים בצפון הארץ היא נושא שדובר לאורח השנים ושסוקר בהרחבה. השקט היחסי ששרר בצפון מאז מלחמת לבנון השנייה גרם לכך שמקלטים רבים בצפון כמעט לא היו בשימוש במהלך השנים האחרונות, ובשל כך הצטברו בהם לכלוך רב וציוד מיותר. לצד זאת, הם הוזנחו גם על ידי הרשויות והצטברו בהם בעיות תחזוקה שונות, כך שחלק מהם היו לא ראויים לשהייה.
עקב ההסלמה בגזרת הצפון וירי הטילים לעבר היישובים - חניכי מועצת המכינות הקדם־צבאיות, בשיתוף קק"ל, JNF UK ועמותת "עושים שכונה", הצטרפו לפרויקט "עיר מקלט" שמנקה ומסדר מקלטים ישנים בצפון הארץ ובמרכזה.
מאות תלמידי מכינות נרתמו והחלו בסידור המקלטים ובניקיונם. מקלטים נעולים, מלוכלכים ולא ראויים שאליהם נשלחו המכיניסטים עברו שיפוץ, ניקיון יסודי וצביעה. כבר כעת, לאחר חמישה ימים של עבודה, חניכי המכינות אחראים על יותר מ־200 מקלטים שהושמשו, והמטרה היא להגיע לאלפי מקלטים בצפון.
לדברי איתי, חניך במכינת הערבה: "הרגשנו משמעותיים. באותו היום היו אזעקות בכל הצפון, ואנשים נכנסו למקלטים שניקינו בשבילם. זה המעט שיכולנו לתת מעצמנו בתקופה הזו. אנו מאחלים לכולם שקט, בריאות וביטחון".
מועצת המכינות הקדם־צבאיות, המונה כ־60 מכינות, מיפתה את הצרכים של העורף ומתגייסת לסייע במהלך ימי הלחימה.
לדברי אבישי ברמן, מנכ"ל מועצת המכינות הקדם־צבאיות: "אנו גאים להיות שותפים בפרויקט 'עיר מקלט' ולסייע במשימה מצילת חיים - ניקוי וסידור של מקלטים ישנים ומוזנחים. אני גאה בצעירים ובצעירות חניכי המכינות, שמבינים כי זוהי העת לקום ולעשות. ביחד ננצח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו