"ביזיון בית המשפט": הבריכה בקרית ארבע נפתחה מחדש – ועוררה סערה

כשברקע הבחירות המוניציפליות, הבריכה שנסגרה בשל דרישה למניעת הפרדה מגדרית, נפתחה מחדש לתלמידים בלבד לפי שעות • אך התושבים החילונים קובלים כי התלמידים שאינם דתיים מודרים • כך, נסגרה הבריכה דווקא בשעות המעורבות בגלל חלון שבור: "הסיבה האמיתית - איומים שהחלו להשמיע גורמים ביישוב נגד קיום ה"פריצות'" • כעת העותרים דורשים: פעלו כנגד המועצה המקומית "ששמה ללעג וקלס את פסק הדין של ביהמ"ש"

סערה בבריכה (אילוסטרציה). צילום: הרצי שפירא

כבר שנים ארוכות שהבריכה בקרית ארבע נמצאת בעימות מתמשך, סביב דרישת תושבים חילונים לפתוח אותה לשעות מעורבות, ובעקבות עימות זה הבריכה אף נסגרה בשנים האחרונות. אך כעת, נפתח מחדש העימות סביב הבחירות המוניציפליות הקרבות והעובדה כי הבריכה נפתחה לאחרונה מחדש לתלמידים בלבד.

ארבעה פעילים חברתיים שמזוהים עם התושבים החילונים ביישוב פנו לבג"ץ באמצעות פרופ' אביעד הכהן בדרישה לקבוע כי העובדה שהבריכה נפתחה מחדש ללא שעות מעורבות לכלל האוכלוסייה הוא מעקף ששם "ללעג ולקלס את פסק הדין", להאשים את המועצה המקומית בביזיון בית המשפט ולפעול על מנת שהבריכה תיפתח לכלל הציבור.

קריית ארבע, צילום: אי.אף.פי

הסאגה בכל הנוגע לבריכה בקרית ארבע מתחוללת כבר כשש שנים. לאחר שתושבים חילוניים עתרו לבג"ץ בדרישה לפתוח את הבריכה, שהייתה פתוחה במשך שנים לרחיצה נפרדת – גם בשעות מעורבות, ושבג"ץ נעתר לדרישה, ביטלו מאות תושבים דתיים את המנוי שלהם לבריכה וזו נסגרה.
לאחרונה נמצא פתרון דחוק לפיל הלבן במרכז קרית ארבע, שבעזרתו קיוו יזמים לשוב ולהפעיל את הבריכה – פתיחתה לתלמידי בתי הספר היסודיים לפי כיתות. פתרון זה אפשר הן לתלמידים דתיים לשחות בנפרד והן לתלמידים חילוניים בבית הספר גוונים בעיר לשחות ביחד. המבוגרים נותרו כולם ללא שעות פתיחה ונאלצו להישאר יבשים. במהלך החופש אף הפעילה המועצה הסעות לבריכות בערים אחרות על מנת לאפשר למבוגרים להצטנן.

אלא שהפתרון הדחוק לא התקבל בשמחה אצל העותרים החילונים. כשברקע הבחירות המוניציפליות, פנו ארבעה תושבים, שלומי שוקרון, סטס גרשיקוב, יאיר תדמור וליזה צארום לבית המשפט העליון וטענו כי מדובר בביזיון בית המשפט. "המשיבים מפרים ברגל גסה את ההנחיות שניתנו בפסק הדין בעניין הקצאת 'שעות שחיה משפחתיות' (שחייה מעורבת), ממשיכים להפלות את תושבי קרית ארבע על רקע מגדרי ודתי בבריכה העירונית בקרית ארבע, ושמים את האמור בפסק הדין ללעג ולקלס, למשל ולשנינה, מבקשים להתל בעותרים ובציבור הרחב שאותו הם מייצגים, והולכים בדרכי עקלקלות תוך ניסיון למצוא התחכמויות ו-'דרכי מעקף' והכל כדי להפר את פסיקת בית המשפט", כתבו.

ליברמן נוסע באשדוד באוטובוס שהיתה בו הפרדה | צילום: יניב זוהר



לטענתם לפני כשלושה שבועות הקצו שעתיים בלבד ביום לשחייה מעורבת – ביומיים מתוך ששת ימי הפעילות של הבריכה. "ניסיונות העותרים לבוא בדברים עם המשיבים ב'דרכי שלום' כדי שיקיימו את הוראות פסק הדין מרצונם עלו בתוהו", טענו העותרים.

בין היתר קובלים התושבים החילונים כי שבוע בלבד לאחר הפעלת ההסדר החדש, נסגרה הבריכה בשעה שיועדה לתלמידי בית הספר גוונים "עקב אילוצים". לטענת העותרים "למבקשים נודע, "מאחורי הקלעים", כי הסיבה האמיתית לסגירת חלון ההזדמנויות הצר שהיה לילדי המבקשים הוא איומים שהחלו להשמיע גורמים ביישוב נגד קיום ה"פריצות" ו"גילוי העריות" שנתקיים, כך, לדעתם, בשחייה המעורבת של ילדים, רחמ"ל בנים ובנות, תלמידי ותלמידות בית ספר יסודי", כתבו בציניות.

עוד טענו כי הבריכה נפתחה לאפשרות של "השכרת מסלול לצורכי בריאות" וכן חוגי שחייה שנעשו בהפרדה מגדרית מלאה. "לכן, בשל העובדה שפסק דינו של בית המשפט מופר באופן בוטה, יומיומי, בפרהסיה ובראש חוצות, ולנוכח חשיבות מניעת קיום פסק דינו של בית המשפט דווקא בתקופת הקיץ בכלל ובחודש הקרוב בפרט, תקופת השיא בפעילות הבריכה, יתבקש בית המשפט לקבוע מועד קרוב לדיון בבקשה זו. היה וישתכנע בצדקתה, יתבקש בית המשפט הנכבד להוציא מלפניו צו שיבטיח את קיום פסק דינו ואכיפתו כלשונו וכרוחו, ויחייב את המשיבים בהוצאות המבקשים ובשכר טרחת עורך דינם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר