לילה מתוח לקראת ערב חג הפסח זה לא מה שחשבו או ייחלו בעיר שדרות, לילה ללא שינה תוך ריצה למרחבים המוגנים כתוצאה מהתחממות בבירה זה משהו שתושבי העוטף לא מוכנים לקבל, ולא בפעם הראשונה, "אנחנו רוצים להיות כמו כל האזרחים במדינה". בשיחה עם "ישראל היום" התושבים המודאגים מספרים על ההכנות לחג בצל המתיחות.
פגיעת רקטה במפעל בשדרות // קרדיט: החדשות החמות
"האזעקה הראשונה הייתה ב-03:00 בלילה", מספרת תהל סוויסה תושבת שדרות, "אחרי זה לא כל-כך הצלחתי לחזור לישון, דאגתי לכלב שלי כי הוא מאוד פוחד מהצבע האדום", בערב החג משפחת סוויסה נשארים במתכונת המצומצמת של המעגל הראשון, "אנחנו בבית למזלנו, במצב הזה עדיף לא לצאת, אנחנו אוכלים בבית ולא מגיעים אלינו אורחים, השנה למזלנו אנחנו לבד. עדיף לא לקחת סיכונים מיותרים ואין לנו ברירה. אני תכננתי לנסוע לצפון באופן אישי, אבל אם זה ממשיך אני אשאר בבית עם המשפחה".
איתמר ויזל אבא לארבעה מהעיר הדרומית מבקש רק להיות אזרח ככל האזרחים, "היה לילה 'שמח', הצלחנו לישון בין לבין, את הילדים העברנו לממ"ד, היו כמה אזעקות, אחרי זה תקיפות של צה"ל ואז שוב מתח". ויזל לא זוכר שהיו אזעקות דווקא בערב החג, "אני כבר לא זוכר מתי זה היה ככה, אבל בסוף צריך לחיות, אנחנו ברמה האישית לא היינו מתוכננים להיות בבית בחג אנחנו אצל ההורים בגוש עציון למזלנו.
תיעוד תקיפת מטרות חמאס בעזה // קרדיט: דובר צה"ל
"אבל החברים והשכנים שואלים איך אנחנו אמורים להעביר ככה את החג – זה באמת מצב לא נעים. אנחנו רוצים להיות אזרחים כמו כל האזרחים במדינה, אם אחרי מערכה ארוכה או מערכה קצרה, מחר או מחרתיים זה לא משנה לנו. יש מדינה וצבא, אנחנו רוצים להיות אזרחים כמו בירושלים, תל-אביב, חדרה או גדרה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו