חני פנחס ומיכאל חיים נולדו שניהם באותו היום ובאותה שנה, ואפילו - באותו הבניין. שניהם התבגרו ובגיל 17 נפגשו בשכונה בה גדלו והתיידדו, לאחר שהכירו מעט הם גילו כי שניהם חוגגים יום הולדת באותו יום, וכי בעצם נולדו בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים, כאשר רק שש שעות מפרידות בין לידותיהם.
"אנחנו מכירים מהשכונה, יש לנו חברים משותפים ויצא לנו לדבר על בית החולים שבו נולדנו", מספרת חני לאתר ישראל היום. "מגיל 17 אנחנו יודעים על זה. מיכאל התחיל להתאהב בי עוד מאז וחיזר אחריי. בכל יום הולדת היה כותב לי מכתב יפה וקונה לי מתנה קטנה. בעקבות הגילוי, התחלנו לחגוג יום הולדת יחד כל שנה. בגיל 22 נהיינו זוג רשמית ובגיל 23 וחצי כבר היינו זוג נשוי. הגילוי על תאריך יום ההולדת המשותף נתן למיכאל את התירוץ להזמין אותי כל פעם לחגוג איתו יום הולדת. זה קישר בנינו".

חני פנחס כשנולדה - בבית החולים הר הצופים בירושלים

מיכאל חיים, רק שש שעות לפני כן. נולד באותו הבניין בה נולדה חני
"כשגילינו על זה, הרגשנו שזה הזוי לחלוטין. בעיקר כשגילינו את המספרים של תעודות הזהות.
התעודות של שנינו מתחילות במספרים - 0325691, רק שתי הספרות האחרונות שונות.
אפילו כ
שבאנו להירשם ברבנות, המזכירה אמרה לנו שהיא לא יכולה לרשום אחים שרוצים להתחתן", היא צוחקת.

"פעם אחת הצטרפתי לחברת תקשורת ונתתי להם את מספר תעודת הזהות שלי, כרטיס האשראי היה של בעלי. נציג החברה התקשר אליי להגיד שהכרטיס לא עבד אז תיקנתי ונתתי לו את מספר הזהות של בעלי. כמובן שהוא התחיל לנסות לתקן אותי ואני מנסה להסביר לו שפשוט יש לנו תעודת זהות כמעט זהה ולכן הוא מתבלבל. הוא לא ידע איך לאכול את זה, ישב במוקד וצעק לכולם על הסיפור שלנו, על זה שיש זוג שנולדו באותו יום ויש לנו את אותו מספר זהות".

מיכאל וחני - סוגרים מעגל אחרי 23 שנים
"אנשים אומרים לנו שזה מבאס שאנחנו חוגגים באותו היום, אבל אותי ואותו זה דווקא בכלל לא. בכל שנה אנחנו חוגגים את יום ההולדת המשותף בנסיעה לנופש ביחד ומפנקים אחד את השני. את יום ההולדת הזה נחגוג אצלנו בבית עם חברים ומשפחה, קריוקי ועל האש. מיכאל למשל אומר שככה הוא בחיים לא ישכח את היום הזה, ושיש בעלים ששוכחים את יום ההולדת של הנשים שלהם כל הזמן. הוא תמיד אומר: 'נפגשנו בתינוקייה, ומאז את צועקת עליי'".

"מבלים כל שנה ביום ההולדת המשותף בנופש"
הזוג מירושלים, נולדו בהר הצופים, וכיום עברו להתגורר באיזור הקסטל. מיכאל הציע לחני נישואין בטיול משותף בטבריה, בחול המועד פסח, כשהם ישנו באוהל. "היה ממש רומנטי", משחזרת חני את ההצעה עצמה. היום - כ"ד באדר א', הוא תאריך יום ההולדת ה-30 של שניים, את יום ההולדת הם חוגגים בדרך כלל בתאריך העברי. התאריך הלועזי הוא ה-5 במארס, ואתם מוזמנים לאחל להם מזל טוב בכל אחד מהתאריכים האלו.
:)