נתפסה רשת הסעות שב"חים בדרום

תושב הפזורה הבדואית נעצר בחשד שעמד בראש מערך רשת הסעות שוהים בלתי חוקיים

מעצר שב"חים // צילום: גדעון מרקוביץ' // מעצר שב"חים // צילום: גדעון מרקוביץ'

משטרת ישראל הצליחה לבסס תשתית ראייתית כנגד תושב הפזורה הבדואית לקייה (25), בחשד כי אירגן וניהל רשת להסעות שב"חים ברחבי הנגב.

החשוד נעצר לפני מספר ימים ומעצרו הוארך. היום (שני) תוגש נגדו הצהרת תובע בבית המשפט השלום בבאר שבע ובקשה להאריך את מעצרו עד תום ההליכים כנגדו.

בשבועות האחרונים נעצרו במספר מקרים שונים, בסמוך לרהט, בצומת פלוגות ובצומת בית קמה, שוהים בלתי חוקיים תושבי הרשות הפלשתינית ומסיעם. הם הועברו לחקירה והוגשו כנגדם כתבי אישום בגין כניסה שלא כחוק לישראל והסעת שוהים בלתי חוקיים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

 

בפעילות מודיעינית שנערכה נגד החשוד מלקייה, התברר כי הוא החוט המקשר בין כל המקרים. על פי החשד, הוא היה בקשר עם אדם תושב הרשות הפלשתינית ומולו תיאם את כניסת השב"חים. בנוסף, החשוד אירגן נהגי הסעות שהסיעו את השב"חים. 

מהמשטרה נמסר כי "פעילות האכיפה הממוקדת כנגד השוהים הבלתי חוקיים תמשך וכי הפעילות מתמקדת לא רק בשב"חים אלא גם במסיעים ובמלינים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר