כצפוי: הממשלה דחתה את מועד הפעלת תאגיד השידור החדש ואישרה כי ייחל לשדר רק ב-30 באפריל 2017, במקום ב-1 בינואר.
החדשות הרעות - בעקבות דחיית הפעלת תאגיד השידור החדש בארבעה חודשים, האוצר ישלם 140 מיליון שקלים לתשלום משכורות העובדים ברשות השידור. כך או כך, עלות ההקמה של התאגיד החדש שמשדר בינתיים "פול גז" בניוטרל, תזנק מעלה ל-350-400 מיליון שקלים.
לפי ההחלטה, התאגיד יפסיק לקלוט עובדים חדשים מבחוץ ובהמשך ישלב עובדים מרשות השידור בלבד. יצוין, כי מעת לעת ערוצי הטלוויזיה המסחריים משדרים תוכניות שהוקלטו ונערכו על ידי התאגיד ושמומנו מכספי משלמי המסים ומתקציב המדינה.
עם זאת, בעקבות דחיית סגירתה של רשות השידור והעברתם של עוד 1,200 עובדים מהרשות הקיימת לתאגיד החדש, האוצר יחסוך "על הנייר" כ-1.2 מיליארד שקלים.
יוזכר, כי יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן טען כי ביטול הקמת התאגיד החדש יוביל לחיסכון של כשני מיליארד שקלים. מנגד, שר האוצר טען כי הוא לא ייתן "לכסף הציבורי להיזרק למקומות שאינם משרתים את הציבור".
בתוך כך, מחר יכריע בג"ץ בנוגע לשתי עתירות שהוגשו נגד דחיית הפעלת התאגיד החדש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו