אולפנת בני עקיבא "צפירה" אירחה משפחות שכולות אותן אימצה

תריסר משפחות שכולות של חללי צה"ל ונפגעי טרור התארחו באולפנה שבמושב צפריה • ענת פרקש אימו של סגן תם פרקש שנהרג בתאונת המסוק בגבול לבנון: "שמחים על הדרך שבחרתם לזכור"

אולפנת בני עקיבא "צפירה" אירחה משפחות שכולות אותן אימצה // אולפנת בני עקיבא "צפירה" אירחה משפחות שכולות אותן אימצה

תריסר משפחות שכולות של חללי צה"ל ונפגעי טרור התארחו הבוקר (חמישי) באולפנת בני עקיבא "צפירה" שבמושב צפריה בשפלה, זאת במסגרת המפגש המרגש והמיוחד בהם נפגשות המשפחות עם התלמידות וצוות ההוראה.

פז בר

בין המשפחות שהגיעו למפגש ניתן היה לצפות בהוריו ואחותו של בניה שראל ז"ל, ארוסתו של הדר גולדין ז"ל, בעלה של דפנה מאיר ז"ל, משפחתו של רועי קליין, אמו של תום פרקש, אח של אייל יפרח, ההורים של אורן נוח, אמו של ארז שטרק ועוד.

באולפנה סיפרו כי זו השנה השנייה שבה התלמידות מאמצות משפחות שכולות. בשנה החולפת נערך המפגש עם שש משפחות והשנה הוכפל המספר. התלמידות למעשה מלוות את המשפחות כל השנה, כחלק מפרוייקט מיוחד להנצחת הנופלים. פרוייקט שהוא ייחודי לאולפנת בני עקיבא "צפירה".

מלחמת 100 הימים: טראמפ מרסק את המדיניות של אובאמה • בועז ביסמוט

החזית מול צפון קוריאה: טראמפ זימן את כל 100 הסנאטורים לתדריך חשאי

מהפכה בארה"ב: טראמפ חותך את מס החברות ומס הכנסה

בנות האולפנה חקרו על דמותם של הנופלים, יצרו קשר עם המשפחות כדי ללמוד על אישיותו ותולדות חייו, בחרו שיר שייצג את הנופל אותו בצעו בהקראה או שירה מול המשפחות ותלמידות האולפנה. במקביל, כל כיתה באולפנה חקרה ולמדה על נופל אחד וכך נוצרו כיתות לפי "כיתת רועי קליין", "כיתת דפנה מאיר" ועוד.

ענת פרקש, אימו של סגן תם פרקש, בן 23 מקיסריה, שנהרג בתאונת המסוק בגבול לבנון, ביום שני 24 ביולי 2006 הודתה בשם המשפחות לתלמידות, "זה מרגש ומיוחד. אנו מודים על הדרך האחרת לזכור את הנופלים מלבד טקסים. דרך של סיפור הדמות שיוצרת חיבור אליו. האירוע הזה נותן תקווה בדיוק כמו ההמנון, שאם נצא למלחמה, כמו שיש תקווה לחזור, יש גם תקווה שמי לא יחזור, יזכרו אותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר