טרגדיה בצפת: תינוק בן חצי שנה מת במיטתו

ההורים גילו את התינוק במיטתו כשהוא ללא הכרה • צוות איחוד הצלה ביצע בו החייאה ופינה אותו במצב אנוש לבית החולים זיו - שם נקבע מותו • למקום הוזעק גם צוות חוסן לעזרה ראשונה נפשית לבני המשפחה

"על שפת הבריכה ראינו תינוק כבן שנתיים מחוסר הכרה" // צילום ארכיון: יהושע יוסף

תינוק בן חצי שנה נמצא הבוקר (חמישי) ללא הכרה במיטתו בעיר צפת. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים זיו בעיר והרופאים נאבקו על חייו - אולם נאלצו לקבוע את מותו.

תינוק בבית חולים (אילוסטרציה), צילום: צילום: כפיר זיו
תינוק // צילום אילוסטרציה: גטי אימג'ס, צילום: Getty Images

יוסף אדרעי חובש באיחוד הצלה שביצע בו פעולות החייאה מסר: "לדברי בני משפחתו הפעוט לא התעורר משנתו. ביצענו פעולות החייאה בפעוט עד להגעת ניידת טיפול נמרץ שפינתה אותו תוך כדי המשך פעולות החייאה לבית החולים זיו כשמצבו בשלב זה מוגדר אנוש. עקב אופי האירוע פעלו במקום גם צוותי חוסן - היחידה לעזרה ראשונה נפשית של איחוד הצלה".

מהמרכז הרפואי זיו בצפת נמסר: "למרכז הרפואי הגיע תינוק מצפת כבן חמישה חודשים אשר נמצא על ידי הוריו ללא רוח חיים. אמבולנס של מד"א הבהיל אותו למלר"ד ילדים בזיו כאשר מתבצעות פעולות החייאה. צוותי זיו נאבקו על חייו של הפעוט עד אשר נאלצו לקבוע את מותו. בשלב זה סיבת המוות אינה ידועה. הצוות הסוצאלי של זיו מלווה את המשפחה. אנו משתתפים בצער המשפחה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר