* אחר מאבק של יומיים מת מפצעיו בשבת רונן לוברסקי, לוחם דובדבן שנפגע אנושות ביום חמישי במהלך פעילות מבצעית ברמאללה בבית החולים הדסה עין כרם. הלוחם הורדם והונשם במשך יומיים, לאחר שנפגע מלוח שיש שנזרק לעברו. דובר צה"ל, תת אלוף רונן מנליס, מסר לגבי התקרית כי "המחבל שזרק את לוח השיש על החייל, לא נעצר. הכוח לא זיהה את מקור ההשלכה ולכן לא פתח באש". הוא הוסיף: "אין שום שינוי בהוראות הפתיחה באש ביחידת דובדבן; הסיבה שהלוחמים לא פתחו באש היא שהמחבל לא זוהה".
רונן לוברסקי ז"ל
* כ-1,500 פלשתינים הפגינו גם בסוף השבוע על גדר רצועת עזה. במקרה אחד הצליחו מספר פלשתינים לחדור לדקה לשטח ישראל ולהצית בקבוק תבערה. בשולי ההפגנות שוגרו עשרות עפיפיוני תבערה שהציתו דלקות רבות בסביבת היישובים של עוטף עזה.
* חסן נסראללה, מזכ"ל חיזבאללה, נשא ביום שישי נאום, יממה לאחר התקיפה המיוחסת לישראל כנגד בסיס הארגון בסוריה, ובדיוק ביום בו מציינים 18 שנים (25 במאי 2000) לנסיגת צה"ל מלבנון. בלבנון מתייחסים אל היום הזה כאל "יום ההתנגדות והשחרור". "אנחנו לא חותרים למלחמה עם ישראל, אך אם תהיה כזו – ננצח", אמר נסראללה, "האויב כל הזמן בשמים שלנו, אתמול, משמי לבנון, הוא תקף בסוריה", האשים נסראללה. עוד הוסיף מזכ"ל הארגון: "האמצעים שלנו בין 1982 ל-2000 היו דלים, אך בכל זאת השגנו ניצחון", התרברב נסראללה. מזכ"ל חיזבאללה הוסיף כי "המתקפה על הגולן לפני כשבועיים מהווה שלב חדש בעימות. איראן וסוריה הן המדינות היחידות שעזרו לעם בלבנוו לנצח".
* אחרי ההאשמות – סדרת התנצלויות: השחקן הוותיק מורגן פרימן פרסם בשבת הצהרה שנייה בתוך פחות מ-48 שעות, זאת בגין ההאשמות נגדו על הטרדה מינית והתנהגות לא נאותה כלפי נשים שעבדו עמו. "אני הרוס מזה שהשם שבניתי ב-80 שנות חיי בסכנה שיוכתם, בהרף עין, על ידי הדיווחים שפורסמו ביום חמישי האחרון", אמר פרימן (80), שהואשם על ידי שמונה נשים כי נהג להטריד אותן, ו-16 בני אדם שטענו כי "לא התנהג באופן הולם". אחת מעובדות ההפקה שהיו עמו על הסט חשפה בפני רשת סי.אן.אן כי השחקן האהוב ניסה להרים לא את השמלה ושאל אותה אם היא "לובשת תחתונים". לכל הקורבנות של הטרדה או תקיפה מינית מגיע שיישמעו אותם. ואנחנו צריכים להקשיב להם", אמר פרימן, "אבל זה לא נכון להשוות את התקריות הנוראיות של תקיפה מינית עם מחמאות או הומור שלא היו במקום".
התנצל שוב. מורגן פרימן // צילום: AP
* האלימות נגד שוטרים בנגב: בשבת שוחררו מבית החולים השוטרים שנפגעו אמש (שישי) ברהט. במהלך פעילות משטרתית ברחוב אל סלאם נקרא נהג רכב לעצור לבדיקה מהלכה עלה כי תוקף רישיון הנהיגה שלו פקע ב-2017. מהמשטרה נמסר: "אנו רואים בחומרה רבה תקיפת השוטרים בבואם לבצע את עבודתם למען בטחון הציבור ואכיפת החוק תמשך ככל שתדרש ולמען האזרח הנורמטיבי ושומר החוק".
* פסגה מפתיעה: שליט צפון קוריאה קים ג'ונג-און נועד בשבת באופן לא צפוי עם נשיאה של דרום קוריאה מון-ג'ייה אין בשטח המפורז שבפנמונג'ום. על פי גורם בממשל הדרום קוריאני השניים דנו בדרכים לקדם את פסגת טראמפ-קים, שבוטלה אומנם על ידי ארה"ב ביום חמישי האחרון, אך מאז הרוחות נרגעו ונראה כי קיים סיכוי ממשי שתתקיים בתאריך ובמקום המקוריים – ב-12 ביוני בסינגפור. הפגישה ארכה כשעתיים ונשיא דרום קוריאה יכריז על תוצאותיה מחר. השניים נועדו בחודש שעבר בשטח המפורז בדרום למפגש היסטורי. מאז 2007 לא נפגשו מנהיגי המדינות ומאז 1953 לא ביקר שליט הצפון בשטח השכנה מדרום. בתום אותה פגישה סיכמו השניים על פירוז חצי האי מנשק גרעיני. המפנה בכול הנוגע לקיום פסגת-טראמפ קים החל אתמול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו