פרויקט כרטיסי המזון: עלייה בביטחון התזונתי

חלוקת הכרטיסים לאורך כל השנה משפרת את הביטחון התזונתי בקרב עניים • ירידה של 13% בשיעור אי־הביטחון התזונתי בקרב המשתתפים

המפסיד הגדול. חיים כץ, צילום: נעם ריבקין פנטון

שנה לתחילת פרויקט כרטיסי המזון: ירידה של 13% בשיעור אי־הביטחון התזונתי בקרב המשתתפים. 

החגים הם תקופה שבה מחלקת המדינה סיוע וכרטיסי מזון לנזקקים, אלא שפרויקט שהחל בתחילת השנה הראה כי חלוקת כרטיסי מזון לאורך כל השנה משפרת את הביטחון התזונתי בקרב עניים. 

בפברואר 2017 החל משרד הרווחה פיילוט ב־46 יישובים להבטחת הביטחון התזונתי של כ־11 אלף משפחות נמוכות הכנסה, ובהן 60 אלף נפשות וכ־40 אלף ילדים ונוער. במסגרת המיזם, שעלותו 40 מיליון שקלים ואשר משותף לאשל ירושלים ולקט ישראל, מדי חודש מקבלות המשפחות כרטיסים נטענים לרכישה ברשתות מזון וסל מזון בשווי כולל של 500 שקלים בחודש. 

במשרד הרווחה ערכו מחקר בקרב 1,000 משתתפים בפרויקט שהראה כי יש שינוי חיובי ברמת הביטחון התזונתי: בתוך כשנה נרשמה ירידה בקרב אלו שנמצאו באי־ביטחון תזונתי חמור (מצב שבו למשק בית או אדם אין גישה ישירה או יום יומית למזון) מ־81% ל־66%, נתונים המשקפים ירידה כללית של 13% באי־הביטחון התזונתי בקרב המשתתפים. 

שר העבודה והרווחה חיים כץ: "שיפרנו את הביטחון התזונתי של המשתתפים בפיילוט ובכוונתי לפעול להרחבתו".

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר