הפרקליטות חזרה בה: הנאשמים בהצתת כנסיית הדורמיציון בירושלים זוכו

מכה לשב"כ ולפרקליטות • לפני כחודשיים קיבלה השופטת מיכל ברנט את טענות עו"ד איתמר בן גביר, ופסלה את כל ההודאות שמסר הקטין הנאשם בפרשה בחקירות בשב"כ ובמשטרה • היום קבע בית המשפט כי לאור ההתעללות בקטין אין לקבל ראיות שהפלילו את שני הנאשמים

ינון ראובני בבית המשפט // צילום: גיל אליהו - ג׳יני // ינון ראובני בבית המשפט // צילום: גיל אליהו - ג׳יני

פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) הודיעה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בלוד כי היא חוזרת בה מכתב האישום בעניינם של ינון ראובני (23) ונאשם נוסף (21), שהיה קטין בעת ביצוע העבירות, בהצתת כנסיית הדורמיציון בירושלים ובאירועים נוספים של תג מחיר. כל אחד מהשניים נאשם על פי חלקו בחברות בארגון טרור, ריבוי עבירות הצתה, היזק בזדון ממניע גזעני ועבירות נוספות.

 

לפני כחודשיים קיבלה השופטת מיכל ברנט את טענות עורך הדין איתמר בן גביר, שייצג את הקטין וניהל משפט זוטא ארוך, ופסלה את כל ההודאות שמסר הקטין בחקירות בשב"כ ובמשטרה. השופטת קבעה כי לאור ההתעללות בקטין אין לקבל את הראיות. בעקבות הודעה זו של היום, ביהמ"ש המחוזי לוד זיכה את הנאשמים מהעבירות המיוחסות להם.

 

לאחר ההחלטה של השופטת ברנט, לא נותרו בידי הפרקליטות ראיות מספיקות המבססות סיכוי סביר להרשעה באשר לשני הנאשמים בתיק זה. בית המשפט הורה בעקבות כך לבטל את כל התנאים המגבילים שהושתו על הנאשמים.

 

משפטם של עמירם בן אוליאל ונאשם נוסף (20), שהיה קטין בעת ביצוע המעשים, בגין מעורבותם ברצח בני משפחת דוואבשה בכפר דומא, כל נאשם על פי חלקו בכתב האישום, חברות בארגון טרור ועבירות נוספות ממשיך להתנהל בביהמ"ש המחוזי בלוד.

 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר