בג"ץ קבע הבוקר (שני) לקיים דיון לגבי עתירת הפליטים מאוקראינה בתוך שבוע מהיום, זאת לאחר שהעתירה תתוקן בתוך 24 שעות בהתאם להחלטתה החדשה בנושא של שרת הפנים איילת שקד ותגובת המדינה.
ההחלטה התקבלה לאחר שהמדינה הגישה אמש תגובה לעתירה של משרד עו"ד תומר ורשה, המתמחה בדיני הגירה, לביטול המתווה של שרת הפנים להגבלת כניסתם של פליטים מאוקראינה ולהוציא צו על תנאי וצו ביניים ליישומו.
השרה שקד הכריזה על שינוי דרמטי במתווה הפליטים, צילום: "מי שיש לו קרובי משפחה יוכל להיכנס" // צילום: משה בן שמחון
בתגובה נכתב כי דין העתירה להידחות וכי המדינה תבקש להגיב במקרה שבית המשפט יורה על קביעת העתירה לדיון, כפי שאכן קרה. כמו כן, הודיעה המדינה כי בפועל השמיים פתוחים למשך שבעה ימים לפחות מכיוון שמכסת הפליטים לא מולאה, ולכן בית המשפט העליון מצא לדון בעתירה בתוך פרק זמן זה.
עו"ד ורשה מסר: "אנו שמחים על הדחיפות הרבה שבה פעל בג"ץ, ומקווים שהממשלה בהתכנסותה היום תגיע להחלטה שתפתח את השמיים באופן רחב יותר בפני הפליטים מאוקראינה, כך שלא יהיה עוד צורך בניהול העתירה ונשיג את מטרתנו".