"זה הזמן של ציפורה דוד לסבול"

המטפלת המתעללת מנס ציונה החלה לרצות את שנת המאסר שהוטלה עליה בכלא נווה תרצה • משפחת התינוק שבו התעללה הגיעה למקום, על מנת ליידע את האסירות במעשים של דוד • אם התינוק: "עכשיו תתחילי שנה של סבל כמו שהעברת את הבן שלי"

ציפורה דוד. הנאשמת בהתעללות בתינוק // צילום: יהושע דוד // ציפורה דוד. הנאשמת בהתעללות בתינוק

ציפורה דוד, המטפלת שהורשעה בהתעללות בתינוק בן 10 חודשים שבו טיפלה בבית הוריו בנס ציונה, החלה היום (חמישי) לרצות את שנת המאסר שנגזרה עליה בכלא נווה תרצה.

צילום: פז בר

דוד נכנסה אל שערי הכלא הבוקר בשעה 7:00, לפני הגעת הורי התינוק בו התעללה מלווים בפעילים ממטה המאבק נגד התעללות בגיל הרך. אם התינוק, בתאל רוגוב אמרה: "עכשיו זה הזמן שלך להתחיל שנה של סבל כמו שהעברת את הבן שלי". לדברי המשפחה, הם הגיעו למקום על מנת להשמיע לכל האסירות במה אשמה דוד, האסירה החדשה שנכנסה לכלא, ולספר על מעשיה הקשים. 

אמנם מדובר בשנה בלבד, אך מבחינת האם בתאל המטרה הושגה,. לדבריה, דוד תשב מאחורי סורג ובריח כפי שהבטיחה לעצמה ולבנה שיקרה לאורך כל התקופה והמשפט. "עכשיו אפשר סוף סוף לשמוח. אין יותר דחיות, בקשות להקלות. היא איפה שהיא צריכה להיות".

תישלח לשנת מאסר. דוד בבית המשפט, היום // צילום: יוסי זליגר
תישלח לשנת מאסר. דוד בבית המשפט, היום // צילום: יוסי זליגר

כאמור, לפני שלושה חודשים גזר בית המשפט השלום ברחובות על דוד שנת מאסר, שמונה חודשי מאסר על תנאי ותשלום פיצוי להורי התינוק בסך 10 אלף שקלים.

השופטת אפרת פינק כתבה בגזר הדין כי "הנאשמת נהגה באכזריות תוך הטלת אימה משמעותית". עוד ציינה השופטת כי המעשים מתרחשים בעיקר על פני יום אחד בסדרה ארוכה של מקרים אלימים קצרים. עורך דינה של דוד ביקש עיכוב ביצוע לצורך הגשת ערעור בעניינה.

בהכרעה שהשופטת פינק נתנה בהרשעת המטפלת בפברואר, היא ציינה בין היתר כי "עובדות כתב האישום והסרטונים מלמדים על פוטנציאל קשה וגרימת סבל לתינוק. אין בידי לאמץ את הטענה שבהיעדר חבלות אין פוטנציאל לנזק פיזי... התינוק סבל הלכה למעשה. הנאשמת נהגה באכזריות תוך הטלת אימה משמעותית, ביזוי והשפלה כלפי התינוק. לא ניתן להפריז בתיאור חוסר הישע של התינוק מול הנאשמת. הוא אינו מסוגל להתנגד למעשיה ולעזוב את המקום או להתלונן להוריו".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר