כשנה לאחר שסיים את תפקידו כפרקליט המדינה, שוחח הערב (חמישי) שי ניצן בשיחת זום עם סטודנטים במכללה למנהל, והתייחס לטענות שנטענות כלפי פרקליטות המדינה ובית המשפט העליון, שהם מנהלים את המדינה.
נאום הפרידה של שי ניצן מהפרקליטות בשנה שעברה // צילום: שמואל בוכריס
ניצן אמר לסטודנטים כי אין זאת כך, ואף תקף את התנהלות הממשלה על אמירותיהם נגד מערכת המשפט ועל אי מינוי בכירים בתחומי אכיפת החוק. " התחושה ה'ציבורית' שבישראל יש משפטיזציה והתערבות יתר של הבית המשפט - נובעת משטיפת מוח של ההנהגה", אמר ניצן ושאל, "זה שיש מנהיגים פופולריים שחופרים את זה לציבור, זה עושה את זה נכון?".
ניצן ציין עוד את דבריו של השר לביטחון פנים אמיר אוחנה, לאחר שמונה לשר המשפטים הזמני ב-2019, עת כניסתו ללשכה ברחוב צלאח א-דין בירושלים, ואמר: שר המשפטים אמיר אוחנה נכנס לתפקידו בזמנו כשר המשפטים ואחד מהדברים הראשונים שאמר - פסק דין לא חייבים לכבד. האמירה הזו היא מדרון חלקלק".
ניצן הוסיף ותקף את הממשלה, על אי מינויו של מפכ"ל קבוע למשטרה זה שנתיים, ואמר שדבר זה "פוגע פגיעה קשה בעצמאות של המשטרה.
"כשיש מישהו שממלא מקום ושאר הניצבים שרוצים להיות מפכ"ל, - זה מעלה חשש אינהרנטי, ומבחינת העצמאות זה סופר בעייתי. ניתן להסיק שהמשטרה מנסה לרצות את הדרג הפוליטי", האשים.

ניצן התייחס עוד לטענות בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו ש"תפקיד היועץ המשפטי לממשלה הוא לייעץ בלבד". ניצן דחה את התיאור הזה של תפקיד היועץ המשפטי ואמר כי תפקידו הוא לא רק לייעץ אלא גם לשמור על שלטון החוק. "כשהיועמ"ש רואה שמישהו עושה משהו לא חוקי, תפקידו הוא לבוא ולהגיד לו 'גם אתה כפוף לחוק'".
כזכור, ניצן, ששירת כפרקליט המדינה בין השנים 2013 ל-2019, נחשב כמי שהיה ממובילי הקו התקיף בתיקי ראש הממשלה, וגורמים בימין אף טוענים שהפעיל לחץ על היועמ"ש אביחי מנדלבליט להגיש כתבי אישום נגד רה"מ ולהחמיר בענייניו. ניצן עצמו דחה טענות אלה.
אוחנה לנשיאי הארגונים היהודיים-אמריקניים: "לעצור את איראן כעת או לשאת בתוצאות הרות גורל"
אוחנה נפגש עם עינב צנגאוקר והתיר את כניסתה לכנסת: "מבלי לשבור כללים"
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
"המלחמה אשמה": כך פנייה של אזרח לפרקליטות הפכה למרדף בירוקרטי במשך שנה
הבקשה הבאה של נתניהו: צפוי לדרוש מביהמ"ש שינויים בזמני עדותו לטובת הצבעות בכנסת