בבית המשפט המחוזי בירושלים יתקיים היום (שלישי) הדיון השביעי בשלב ההוכחות במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבמהלכו תמסר העדות האחרונה של מנכ"ל וואלה לשעבר, אילן ישועה, כחלק מפרשת בזק-וואלה (תיק 4000). הדיון ביום רביעי בוטל. בקשת ההגנה לפגרה התקבלה על ידי השופטים - והחקירה הנגדית של שועה תתקיים בתאריך 4.5, כאשר מחר ובשבוע הבא לא יתקיימו דיונים במשפט נתניהו.
אתמול הסתיים הדיון השישי בחקירת העד המרכזי בתיק 4000. בדיון הוצגו תכתובות בין מנכ"ל וואלה לשעבר לבעלי השליטה, שעוסקות באישור עסקת מכירת יד .2 ישועה כתב לשאול אלוביץ' כי "חסר לגדול (נתניהו) שלא יספק הסחורה אחרי כל מה שעשינו בשבילו", ואלוביץ' השיב: "הוא חותם בשנייה". כמו כן, התייחסו גם לניסיון להשחיר את משפחת בנט, על תיווך עסקת המכירה של אתר יד 2 ועוד.
מ"מ יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, עו"ד אורי קינן התייחס לסיום שלב החקירה על ידי הפרלקיטות של העד המרכזי: ״לאחר שהסתיימה עדותו הראשית של ישועה, המסקנה היא שהוא לא הצליח לקשור את ראש הממשלה לדבר, פרט לדברים לכאורה ששמע מצדדים שלישיים ולא באופן ישיר.״
מהלך הדיון:
9:25 פרקליטתה של איריס אלוביץ׳, עו״ד מיכל רוזן עוזר אמרה: "לא יכול להיות שהתובעת עוצרת את זה רגע לפני שאיריס (אלוביץ') מדברת על כותרות אובייקטיבית, כי בהמשך השיחה איריס אומרת: ׳הכותרות צריכות להיות אובייקטיביות, אבל לא שיהיה הבעת דעה כמו למשל שהקמפיין הצליח. אתה מבין? זה הבעת דעה.
9:30: איריס אלוביץ' אומרת: "הם (נתניהו ושרה) לא רואים את הכתבות, אבל הילד (יאיר) שלהם בא ואומר להם, את חושבת ששמו לך את התמונות בראשי? מה פתאום, תקעו לך את זה בסוף. אתה מבין? הוא כל היום מנתר את הדברים. הוא כל היום בדיגיטל".
9:50: הקלטה נוספת נשמעת שבה ישועה דיבר עם איריס אלוביץ' על המינוי של ערן טיפנברון לתפקיד עורך אתר וואלה. על כך אמר ישועה בדיון: "היינו צריכים לאשר את התפקיד, היא אומרת ששאול אמר שהוא הבין מביבי לא להביא אותו"
10:20: אלוביץ': "אני מוכן לשרוף חזרה, אני מוכרח לתקן, מומו פילבר מצלצל אליי מבקש עזרה, איך ניר חפץ שרף אותו, לכן זה כל כך חשוב שתהיה חזרה לדיבור" - מומו פילבר ביקש מאלוביץ' עזרה אחרי שחפץ "שרף" אותו מול נתניהו.
10:25: ישועה ממשיך: "באותה תקופה היה נתק בין רה"מ ורעייתו לבין בני הזוג אלוביץ', זה נבע מהבאת אבירם אלעד והודעת עיתונות שיצאה. הדיבור ביניהם נותק, השיחה כולה נעשית בהקשר של לא לפרסם ידיעה בעקבות תחקיר של אמנון אברמוביץ'".
10:55: "ניר חפץ הסתובב ואמר לכולם שהוא העורך, וכל ידיעה - הוא מאשר". לדבריו, "דברים כאלה היה צריך לשמור באופן דיסקרטי".
10:58: איריס אלוביץ' אמרה על חפץ באותו זמן: "הוא תוקע גול עצמי, זה אסור לו. הוא מסתובב ומספר שהוא עורך את האתר וכל ידיעה הוא צריך לאשר"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו