"בסיס רעוע": בג"ץ דחה היום (חמישי) את עתירת עמותת חוזה חדש, שעבדה יחד עם פעילי תנועת "קריים מיניסטר", נגד מינויו של נאור יחיא לדובר בית הנשיא. בתגובה לעתירה, בית המשפט חייב את העותרים בתשלום בגובה של 5,000 שקלים בגין הוצאות משפט.
לטענת העותרים, משום שיחיא שימש כדוברו של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ושל תנועת הליכוד, יש לפסול אותו מלשמש כדובר של נשיא המדינה מאחר ובמסגרת תפקידו הקודם הוא היה "אחראי לחלק מהקמפיינים המסיתים והארסיים ביותר... ותרם תרומה משמעותית לשיח הרעיל והאלים שהתנהל בישראל".
השופטים ג'ורג' קרא, דוד מינץ ויוסף אלרון כתבו בפסק הדין שדחה את העיתרה כי "דין העתירה להידחות על הסף בהיעדר עילה או תשתית עובדתית. אף מבלי להיכנס לשאלת התשתית הנורמטיבית לביקורת שיפוטית על מינויים של משרות אמון על ידי נשיא המדינה או לכך שנציב שירות המדינה. העותרת לא הציגה כל עילה מבוררת להתערבותנו או תשתית עובדתית מינימלית המבססת את הטענות הקשות שהעלתה נגד יחיא. סברות והשערות הינן בסיס רעוע למדי להגשת עתירה לפני בית משפט זה".
כידוע, מאז שהוכרז כי נאור יחיא ימונה לתפקיד דובר הנשיא, התעוררה סערה לאור האופי הפוליטי של תפקידו הקודם, והרצוג הותקף בצורה חריפה על בחירתו המסתמנת. בד בבד, אנשי תנועת "קריים מיניסטר" קיימו הפגנות ומחאו נגד יצחק הרצוג, הנשיא ה-11 של מדינת ישראל, בשל מינויו של יחיא.
יחיא בן ה-32 החל את דרכו המקצועית בחטיבת דובר צה"ל, שם שירת במגוון תפקידים. בתפקידו האחרון, שימש ראש מדור טלוויזיה והפקות, ולאחריו השתחרר מצה"ל בדרגת רס"ן בתום עשר שנות שירות.
לאחר שחרורו היה דובר שר הבינוי והשיכון ובהמשך דובר שר העלייה והקליטה, ח"כ יואב גלנט. בשנתיים האחרונות נשא בשתי משרות: דוברו הפוליטי של נתניהו דובר מפלגת הליכוד. יחיא הוא יליד יקנעם, שכיום מתגורר בגבעתיים. הוא בעל תואר ראשון במדעי המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו