התלמידים המוכשרים

דור המשפטנים הבא: תלמידים השתתפו בפרויקט המדמה את עולם המשפט

תלמידי בית הספר מקיף אמי"ת בבאר שבע נפגשו עם שופט מבית משפט השלום, למדו על פסקי דין ואפילו קיימו משפט מבוים • הקורס מעביר לתלמידים את עיקרי עולם המשפט באופן חינוכי ומרתק

התלמידים נפגשו השבוע עם סגן נשיא בית משפט השלום בעיר, יורם ברוזה, סיירו בהיכל המשפט וקיימו משפט מבוים. 

המשפט עסק בפסק הדין של שי חקלאי באשר לפסק דין חוק דרומי, שעסק באדם שירה בפורצים שפרצו לחווה מתוך הגנה עצמית. בסופו של דבר חקלאי זוכה ובעקבות  כך חוקק חוק דרומי המכיר בצורך של אדם להגן על גופו, משפחתו וביתו.

מדובר בשיאו של פרויקט "שיעור אחר", שלמרות משבר הקורונה, המשיך כסדרו והוכתר כהצלחה גדולה. במסגרת הפרויקט, לומדים בני נוער על עולם המשפט מפיהם של שופטים ועוזרים משפטיים.

בת אל, רכזת הפרויקט מטעם "שיעור אחר": "זו הייתה חוויה מדהימה. התלמידים התנסו במשחקי תפקידים של דמויות מעולם המשפט בהם שופט, סנגור, פרקליט וגם עדים. סגן הנשיא העביר לתלמידים שיחה תוך שהוא מתייחס למושגים מעולם המשפט, הרחיב להם מאוד את הידע והתלמידים גילו בה עניין מיוחד".

פרויקט "שיעור אחר" הוא קורס בן 3 חודשים המתקיים מדי שנה, במהלכו לומדים בני נוער על קצה המזלג את עיקרי עולם המשפט. גם השנה נטלו חלק במלאכת העברת השיעורים בהתנדבות שופטים ועוזרים משפטיים מבתי המשפט של מחוז הדרום – מחוזי, שלום ועבודה.

נאחל לתלמידים הצלחה רבה ונקווה כי בעקבות החוויה הלימודית החיובית יבחרו להיות הדור הבא של המשפטנים בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...